25 éves az Interdental Studio

1775
25 éves az Interdental Studio

Negyedszázados jubileumátünnepeli az idén a Budapesten működő Interdental Studio Fogtechnikai laboratórium és továbbképző központ. Ennek kapcsán beszélgettünk Róth Lajos-al, a cég tulajdonos ügyvezető igazgatójával.

DM: Hogyan kezdődött ez a szép szakmaikarrier?

Róth Lajos: 1986 őszén kezdtem el dolgozni fogtechnikus ként Budapesten a Fogtechnikai Vállalatnál. Gyorsan elkapott a szakmai lendület, belevetettem magam a munkába, napi húsz órákat dolgoztam, és gyorsan lépkedtem előre a képzeletbeli ranglétrán. Két évvel később már a kiemelten kezelt export laboratórium munkatársa lettem, majd 1990-ben megbíztak a Továbbképző Laboratórium szakmai vezetésével. Majd újabb két év elteltével 1992 januárjában két barátommal megalapítottuk az Interdentál Studio Kft.-t, melynek 2005 óta egyedüli tulajdonosa vagyok.

DM: Hogyan élte meg, hogy ilyen fiatalonsaját vállalkozása volt?

Róth Lajos: Sok időm nem volt ezen gondolkozni, ugyanis kollégáimmal együtt éjt nappal dolgoztunk, annyira sok munkánk volt. Rengeteget dolgoztunk külföldre, különösen a Német piac árasztott el minket munkával. Nagyon nehéz, de ugyanakkor fantasztikus évek voltak ezek, ugyanis a munkám mellett nagyon sokat jártam külföldre tanulni, többek között eljuthattam Amerikába, vagy Japánba is. Mindenhonnan nagy élményekkel és sok-sok szakmai tapasztalattal tértem haza.

DM: Ha jól tudom a cég foglalkozik továbbképzésekkel is?

Róth Lajos: Igen, elsők között voltunk, akik ezzel kezdtek foglalkozni a 90-es évek elején. Szerettem volna a külföldön tanultakat az itthoni kollégáknak átadni, ezért nagyon sok kurzust tartottam hétvégenként. Később már külföldre is egyre gyakrabban kellett utaznom előadásokat tartani, és idővel ez kezdett nagyon fárasztó lenni. Az utóbbi időben már kevés előadást vállalok, inkább meghagyom ezt a fiataloknak, én pedigegyre több időt szeretnék a családdal tölteni.

DM: Tudomásom szerint a Semmelweis egyetemmel is együttműködnek?

Róth Lajos: Igen, ez az együttműködés már nagyon régi, laboratóriumunk a kezdetek óta együtt dolgozott az egyetemmel, sok tudományos munkában vettünk részt, öt éve pedig az egyetemi fogtechnikai laboratóriumot is én üzemeltetem, így még szorosabb lett a közös munka. Nagy kihívásnak tartom az ottani feladatot, teljesen más, mint egy ”sima” laboratórium működése, néha nehézségekkel, néha sikerekkel teli. Bevallom, nem könnyű két nagy laboratóriumot vezetni, de kiváló kollégáim vannak és ez nagy segítség.

DM: Mik a tervei a jövőt illetően?

Róth Lajos: Mindig vannak céljaim, melyeket szeretnék elérni, de azért ma már óvatosabb vagyok, mint korábban. Mindig próbálok haladni a szakmai kihívásokkal, napra kész vagyok a legújabb technológiák terén, tulajdonképpen laboratóriumunk minden fogtechnikai munkát el tud készíteni, a legegyszerűbbtől a legmodernebb digitális megoldásokig bezárólag. Egy nagyszabású szakmai projekten dolg zom még, melyet pár éven belül szeretnék realizálni, ha a sors is úgy akarja, de erről csak akkor tervezek bővebben beszélni, ha már elindult és működik. Megkezdjük a következő 25 évet.

 

Hasonló bejegyzések

Ultrahangos tisztító egység - Easyclean MD

Ultrahangos tisztító egység - Easyclean MD

Az Easyclean MD ultrahangos tisztító egységet erőteljes tisztításra vagy előtisztításra* használják orvostechnikai eszközök, például szájbetétek és fogpótlások, valamint műszerek esetében (*nem helyettesíti az automatikus mosogató fertőtlenítőben...

516
SCHEU DENTAL – RÓLUNK

SCHEU DENTAL – RÓLUNK

A cégalapító fogorvos, Rudolf Scheu  1926-ban hozta létre az alapítványt SCHEU-DENTAL néven. Büszkék vagyunk a 91 éves németországban alapított cégünk múltjára. Immáron harmadik generációs családi cégként fogászati termékeket és...

2193
SYMPRO - Műfogsor tisztító egység

SYMPRO - Műfogsor tisztító egység

Kompakt műfogsor tisztító egység. Különösen alkalmas kivehető protézisek, fogszabályozó készülékek és sínek professzionális tisztítására.

975

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.