Andreas Chatzimpatzakis – fogtechnikus

2186
Andreas Chatzimpatzakis – fogtechnikus

A Kuraray-Noritake hivatalos demonstrátora

Andreas Chatzimpatzakis 1999-ben vizsgázott az athéni ‘Dental Technology Institute’ (TEI) intézetben. Tanulmányai közben a helsinki ‘Polytechnic Department of Dental Technique’ szervezésében, részt vett egy programon, implantátum felépítmények és fémmentes kerámia restaurációk témakörében. 2000-től vezette az “ACH Dental Laboratory” fogtechnikát Athénban, mely a nagykiterjesztésű implantátum felépítményekre és kitüzelő csonkos héjakra specializálódott. 2016-tól az ACH együttműködik nemzetközi és a - Kapodistrian University of Athens - athéni egyetemmel a fogtechnikai anyagok területére vonatkozó MSc (Master of Sience) fokozatért. Sok előadást és gyakorlati kurzust tartott már Görögországban és külföldön is.

A Kuraray - Noritake hivatalos demonstrátora, illetve tagja a Noritake görög tanulmányi csoportjának - ‘Noritake Greek Study Club’. Folyamatosan azon dolgozik, hogy fejlessze technikáját és minél élethűbb, esztétikus restaurációkat készítsen, mindezt úgy, hogy közben befolyással vannak rá a szakmai nagyjai.

Riport

DM: Mikor kezdte a fogtechnikus iskolát és mik voltak a tervei annak elvégzése után?

Andreas: 1999-ben vizsgáztam az athéni fogászati intézetben (TEI). Tanulmányaim alatt részt vettem egy hat hónapos képzésen helsinkiben, a ‘Helsinki Polytechnic Department’ fogtechnikai osztályán. Itt lehetőségem nyílt implantátum felépítmények és fémmentes kerámiák elkészítésére. Az iskola befejezése után terveim között egy saját labor nyitása szerepelt Thessalonikiben (közel szülővárosomhoz)…, de a dolgok másképp alakultak és így 2000-től Athénban vezetem az ‘ACH’ fogtechnikai laboromat.

DM: Hol és mikor alapította a laboratóriumát?

Andreas: 2000-ben, Athénban.

DM: Hogyan fejlődött a labor azóta?

Andreas: Egyedül kezdtem, de az elejétől fogva a magas minőséget és esztétikát előállító laborként pozícionáltam a rögzített pótlások és implantátum restaurációk piacán. Nagyon kemény időszakot jelentett ez, de ahogy múltak az évek, kollégákat kellett felvennem és ezzel lehetővé vált számomra, hogy főleg a kerámiára koncentrálhassak, ahelyett, hogy mindent én csináljak elejétől a végéig. Az ACH azóta is növekszik, és azon igyekszik, hogy a legjobb legyen Görögországban a rögzített pótlások és implantátum protetika területén.

DM: Milyen technológiákat alkalmaz a laborja?

Andreas: Főleg a rögzített pótlásokra és implantátum felépítményekre koncentrál.

DM: Mi különbözteti meg az Ön fogtechnikáját a többitől és hogyan?

Andreas: A magas minőség és az alapok, minden üzlet sikerének a kulcsai.

DM: Hányan dolgoznak a csapatában és mi a reszortjuk?

Andreas: Öten alkotják a csapatomat és mindenkinek megvan a maga munkaterülete. Kostas felel a mintákért és csomagolásért, Katerina a viaszmintázatokért és az ideiglenesekért, Olga a fém-, és fémmentes kerámia munkákért, Andreasé a digitális divízió és George a szállító.

DM: Hogyan látja a labor jövőjét?

Andreas: Mint egy hagyományos értelemben vett, de korszerű fogtechnika és ugyanakkor inspiráló továbbképzési központja fiatal (de nem csak fiatal) fogtechnikusoknak.

DM: Önnek, mint fogtechnikusnak, melyik a kedvenc területe?

Andreas: A fémmentes és cirkónium munkák nagyon jók, de az én kedvencem a kitüzelő csonkra égetett kerámia héjjak. A legmagasabb esztétika megközelítéséhez továbbra sincs jobb megoldás.

DM: Mit tesz a személyes fejlődéséért?

Andreas: Saját magunk fejlesztésének legjobb módja a természet megfigyelése és megpróbálni azt leutánozni. A mi szakmánkra lefordítva, megpróbálni visszaadni a természetes fogat kerámiában vagy egyéb másban, annyira élethűen, amennyire csak lehet.

DM: Van a fogászatban példaképe?

Andreas: Nem igazán tudok sokat a példaképekről, de inspirálóan hatnak rám az olyan kiváló technikusok munkái, mint Nondas, Aoshima, Kataoka, Yuasa, Ubassy és sokan mások. Előfordul az is, hogy egy “ismeretlen” kiváló munkáját látom… Teljes bizonyossággal hiszem, hogy az igazi ihletet a természetből meríthetjük!

DM: Mi a fontosabb az Ön számára, elmélet vagy gyakorlat?

Andreas: Mindkettő nagyon fontos! A gyakorlat nem megy elmélet nélkül és az elmélet gyakorlat nélkül, olyan, mint egy bicikli kerekek nélkül…

DM: Mikor találkozott először az MPF és Noritake cégekkel?

Andreas: Az MPF termékeinek használója vagyok, a cég kezdetei óta. 2015-ben lettem a tanácsadójuk. 2005-ben volt az első találkozásom a Noritake termékekkel (CZR). Az utolsó négy évben a laborban a Kuraray-Noritake cirkóniumot, kerámiákat és még sok más termékét használjuk. A Noritake görög fejlesztő csapatának tagja lettem már a korai kezdetektől és 2016-tól vagyok a cég hivatalos demonstrátora.

DM: Milyen témákkal foglalkozik az előadásaiban és miben különbözik más előadásoktól?

Andreas: A fő témám a belső festési technika (“Internal Stain Technique”). Tartok előadásokat és kurzusokat kitüzelő csonkra égetett héjjak, cirkónium vagy fémkerámia témakörökben is.

DM: Részt vesz kollégái előadásain is? Ki tudna egyvalakit emelni, aki komoly hatással volt Önre?

Andreas: Természetesen Nondas, aki az egyik legjobb! Nemcsak kiváló technikus,… elsősorban egy kiváló ember és ez teszi Őt az első számúvá!!

DM: Mik a jövőbeni tervei?

Andreas: Célom, hogy a technikám minden nappal, hónappal, évvel fejlődjön… a tervem a célom elérése, dolgozni, próbálkozni, látni, megfigyelni és az inspiráción keresztül megtartani a szenvedélyemet az iránt, amit imádok csinálni!

 

Hasonló bejegyzések

Interjú egy kiváló fogtechnikussal és előadóval: NONDAS VLACHOPOULOS

Interjú egy kiváló fogtechnikussal és előadóval: NONDAS VLACHOPOULOS

"A gyakorlat önmagában nem elegendő… Az elmélet sem elegendő önmagában… Egyenlő mértékben fontos mindkettő… A tudás hatalom és a tudatlanság félelemhez vezet." E kiváló előadóval olvashatnak egy rövid interjút a szöveg folytatásában.

3109
Inetrjú Árvai Róberttel-Két világot egyesítettem, a tudományt és a technikát

Inetrjú Árvai Róberttel-Két világot egyesítettem, a tudományt és a technikát

Bemutatjuk Árvai Róbertet, a svájci fogtechnikust, nemzetközi előadót, az Ardenta fogtechnikai laboratórium tulajdonosát Churból Svájcból. A DM News-nak adott interjújában olvashat a tanulmányairól, a Cendres + Metaux cégről, a tudományos...

1934
E9 - Gyakorlatias, megbízható és valós idejű adatokat közvetít

E9 - Gyakorlatias, megbízható és valós idejű adatokat közvetít

Az  E9 Next ötvözi a pompás dizájnt egy új nyomonkövethetőségi elvvel. Három Print Sets-szel (nyomtatási funkcióval) bármikor bővíthető : beépített termálpapír, beépített és külső öntapadós címkenyomtató. Az SD kártya, az Ethernet kimenet és...

381

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.