Charisma Bulk Flow One – leggyakoribb kérdések és válaszok

245
Charisma Bulk Flow One – leggyakoribb kérdések és válaszok

Miért használható a Charisma Bulk Flow ONE a rágás terhelésének területein?
A Charisma Bulk Flow ONE egy folyékony bulk-filling kompozit, mindössze egy árnyalatban, amely megbízható és ellenálló a hátsó régió rágás terhelésével szemben. Ez a anyag magas ellenállást mutat a kopás és hajlítás ellen a vezető magas viszkozitású kompozitok szintjén.

Bár a Charisma Bulk Flow ONE használható a rágás terhelésének területein, lehetséges-e a magas viszkozitású kompozitot használni fedőréteg modellezésére? És melyik kompozit árnyalat lenne ideális erre a fedőrétegre?
Magas viszkozitású kompozitok, mint például a Charisma Diamond vagy a Charisma Topaz, használhatók fedőrétegként, ha kívánatos. Ez lehetővé teszi a természetes morfológia létrehozását az ocklúzióban, ami például nagy karieszek vagy dudorok modellezése esetén szükséges. Alapvetően bármely árnyalat használható az egyéni preferenciák alapján. A Charisma Diamond / Charisma Topaz ONE árnyalat ígéri ugyanazt a színharmóniát a környező denticiával, mint a Charisma Bulk Flow ONE.

Mennyi a hajlítószilárdság összehasonlítva a magas viszkozitású kompozitokkal?
A Charisma Bulk Flow ONE megfelel az ISO4049-nek és hátsó restaurációkhoz készült, beleértve az ocklúziós felületeket is. Hajlítószilárdsága 120 MPa, ami a vezető magas viszkozitású kompozitokhoz képest ugyanolyan vagy akár jobb, biztosítva a megbízható ellenállást a rágóerőkkel szemben.

Szükséges-e ehhez a folyékony kompozithoz átlátszó blokkoló?
Erős elszíneződések esetén használható az átlátszó árnyalatú Charisma Opal Flow OM (Opaque Medium) a fogszínben. Alternatív lehetőség a fehér átlátszó Charisma Opal Flow & Charisma Flow Baseliner, amelyeket a kavitás alján lehet használni. Ez lehetővé teszi az elszíneződések elfedését és megakadályozza a felesleges egészséges fogszövet eltávolítását a későbbi kezelés során.

Mikor ajánlott a Charisma Bulk Flow ONE használata fedőréteggel vagy anélkül?
A Charisma Bulk Flow ONE használata fedőréteg nélkül hasznos minden klinikai esetben, ahol a folyékony viszkozitás ideális a beállításkor, például kis kavit vagy III. osztályú helyettesítések esetén érintetlen labiális fal vagy V. osztályú helyettesítések esetén. A páciens szempontjából a Charisma Bulk Flow ONE ideális az alacsony együttműködési vagy időhiányos esetekben. Igény esetén vagy ha a páciensek a természetes morfológiát igénylik, a Charisma Bulk Flow ONE mindig használható fedőréteggel. A Charisma Diamond vagy Charisma Topaz használata felső rétegként nagyobb kavitások esetén ajánlott lehet.

Radioopák-e a Charisma Bulk Flow ONE?
Igen, a Charisma Bulk Flow ONE töltések könnyen felismerhetők a röntgensugárzás során, ami támogatja a megbízható diagnózist. A radiopátia körülbelül 300% -os Al-radiopátia, ami jóval magasabb a dentin röntgenáteresztő képességénél (100% -os Al) és az enamelénél (200% -os Al).

Kompatibilis-e a Charisma Bulk Flow ONE más kompozitokkal és ragasztó anyagokkal?
A Charisma Bulk Flow ONE kombinálható az összes kereskedelmi forgalomban kapható akrilát (met) alapú kompozittal és adhezÍvel. Ajánljuk a Charisma Diamond vagy Charisma Topaz univerzális nanohibrid kompozitot, valamint a GLUMA Bond Universal vagy a Gluma 2Bond ragasztószereket.

ISMERJE MEG AZ ELSŐ KOMPOZITOT A FOGÁSZATI PIACON, AMELY ÖSSZEKAPCSOLJA EZT A FŐ ELŐNYÖKET:

 • EGYETLEN árnyalat

  A restauráció láthatatlanná válik az Elképesztő Adaptív Fény Illesztés technológiának köszönhetően, amely összefonja a környező denticiával.

 • BULK-FILLLING 

  A kavitások gyorsan és egyszerűen tölthetők ki akár 4 mm mélységben is, nagy szilárdságot és stabilitást biztosítva a felvitel után.

 • ÁRAMLÉKOS KIALAKÍTÁS és alkalmazkodás

  A folyékony konzisztencia egyszerű adagolást és gyors kezelést tesz lehetővé, ami rövidített kezelési időhöz vezet.

 • NINCS szükség további fedőrétegre

  Az alacsony összehúzódású nyomás, a nagy hajlítószilárdság és a magas kopásállóság hosszantartó restaurációkat biztosít anélkül, hogy szükség lenne további rétegekre.


See Dr. Zoltán Géczi presenting Charisma Bulk Flow ONE and how to use it. It is the first flowable one-shade bulk-filling composite without the need for an additonal capping layer.

"A vágyam mindig az volt, hogy legyen egy könnyen kezelhető kompozit és kavitások kitöltésére. Szerencsére most ott van a Charisma Bulk Flow One, egy folyékony kompozit, amellyel egyszerre ki tudom tölteni akár 4 mm mélységű kavitásokat, és ami még jobb, egyetlen színben létezik! Egyetlen szín nem jelent semmi rosszat, sőt, ez az egy szín érvényes minden színre és színárnyalatra, mivel rendkívül kaméleonhatású, és minden fogszínhez alkalmazkodik. Tehát a munka egyszerűsége, a pontosság, a szín és a töltelék minősége garantált egyetlen kompozittal. A feladat sikeresen teljesítve!"

- Tina Vukičević, dr.med.dent., Dental Office Tina

Hasonló bejegyzések

Hipopláziás kismetszők átalakítása rétegezési technika segítségével

Hipopláziás kismetszők átalakítása rétegezési technika segítségével

A frontfogakon elvégzett kisebb restaurációs bevatkozások gyakran jelentős hatásokat eredményeznek, feltéve, ha közben betartjuk az idevonatkozó általános irányelveket.

2311
Az univerzális bond jelentése: egy anyag mindenre!

Az univerzális bond jelentése: egy anyag mindenre!

Csak 1 anyag az összes technikához! A GLUMA Bond Universal használata esetén szabadon választhat bondozási technikát: Teljes savazás: a zománcot és a dentint is bevonhatja a savazási lépésbe. Szelektív savazás: savazhatja csak a zománcot....

3992
GLUMA – Erős kötés egy életre

GLUMA – Erős kötés egy életre

Kéznél van az Ön számára: Közel 30 év tapasztalat a biztonságos és kényelmes bondok kifejlesztésében....

1655

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.