Dürr Dental amalgám-szeparátorok megfelelnek az új szabályozási elveknek

2658
Dürr Dental amalgám-szeparátorok megfelelnek az új szabályozási elveknek

 

Dürr Dental amalgám-szeparátorok- megfelelnek az új szabályozási elveknek

A fogászati amalgám több, mint 50% higanyt tartalmaz, így a közvetlen környezetbe bocsátása tilos. A Dürr Dental amalgám-szeparátorok megbízhatóan távolítják el az amalgámszennyződést a fogászati egységkészülékből egy precíz centrifuga-berendezés segítségével, mely egy hidrodinamikus öntisztító berendesézzel van összekötve, így biztosítva a nagy teljesítményt. A Dürr Dental közel 30 éve gyártja ezt a berendezést és eleget tesz a Nemzetközi Amalgámszeparációs Szabályrendszer (ISO 11143:2008) követelményeinek, melyek minimális 95%-os amalgámszeparációt írnak elő. A Dürr Dental az amalgám ártalmatlanítására vonatkozó elvekkel is előállt. A szeparáció után az amalgám automatikusan egy gyűjtőtartályba kerül. A tartályt csak akkor szükséges cserélni, amikor az eléri a maximális töltöttséget. Az ártalmatlanítás jogi rendelkezések által meghatározott és a felhatalmazott cégek által kivitelezett.

A hagyományos ülepítő szeparátorokkal ellentétben a Dürr Dental centrifugarendszert egy állandó tötöttségellenőrzés jellemzi. A gyűjtőtartály töltöttsége rendszeresen ellenőrzött minden működési ciklus alkalmával és a kezelés alatt. Amint a tartály töltöttsége eléri a maximumot, egy vizuális- és egy hangjelzés figyelmezteti a kezelőorvost vagy az asszisztenst, hogy szükséges a tartály cseréje vagy kapcsolatba kell lépnie a meghatalmazott karbantartóval. Csak ekkor van szükség a tartály cseréjére. A termék szükségtelenné teszi a felesleges kiadásokat, így költséghatékony. A kényelmes foggantyús rendszer egyszerűbbé teszi a tartály cseréjét. A magas amalgám-szeparációs ráta (több mint 98%) megfelel minden törvényes szabályozási rendszernek. A CAS 1 amalgám-szeparátor beépítve az egységkészülékbe a >99% (ISO 11143:2008) szeparációjával meghaladja a szabályozás által előírt mértéket, így egy jövőbiztos választásnak számít. 

A szeparációs rendszerek minden klinika méretéhez alkalmazkodnak és illeszkednek a fogászati egységkészülékek szívóberendezéseihez. Ebből kifolyólag a szívóerő mértéke nem csökken az amalgámszeparátorok felhelyezésével. A közvetlenül a szívórendszerbe integrált szeparátorok csökkenthetik a szívóerőt. A Tyscor Pulse szoftvernek köszönhetően a monitorizált rendszerek aktuális állapota állandóan követhető. A szoftver automatikusan tájékoztat a függőben lévő karbantartási feladatokról, illetve az amalgámgyűjtő edény cseréjének szükségességéről. Hiba esetén a Tyscor Pulse kijelzi, hogy a hiba elhárítható-e fizikai személy által vagy felkínája a karbantatró közvetlen email-es értesítésének lehetőségét. A karbantartó ezután elkezdheti a hibaelhárítást távkarbantartással.

Hogyan gyűjthető össze a higany az amalgám szennyeződésből?

Egy ISO 11143:200 szabályrendszernek megfelelő szeparátor segítségével. Lehetőség van egyszékes vagy többszékes installációkra központi vagy egyéni Dürr Dental amalgám-szeparátorok beszerelése által. Az intallációs lehetőségekért informálódjon a helyi meghatalmazott Dürr Dental értékesítési tanácsadónál és karbantartónál.

Hogyan hasznosítják újra?

Amikor a gyűjtőtartály a meghatalmazott újrahasznosító vállalathoz kerül, a cég garantálja hogy a tartalma újrahasznosításra kerül az érvényben lévő szabályzási rendszerekkel összhangban.

Milyen típusú amalgám-szeparátorokat kínál a Dürr Dental?

  • CAS 1: beépített megoldás

A CAS 1 Combi-Separator a Dürr Dentaltól értékes kiegészítője többfajta egységkészüléknek. Magasabb, mint 99% (ISO 11143:2008)-os szeparációs ráta jellemzi, így egy jövőbiztos választásnak számít. Csendben működik és egy nagy teljesítményű kefementes DC meghajtóval rendelkezik, mely megállja a helyét órákig tartó kezelések- és nagy mennyiségű folyadékelszívás esetén is. A kétfázisú szeparáció hatékonyan megakadályozza a vérhab beármlását az aspiráció alatt, így megvédi a székhez csatlakoztatott száraz szívóberendezést. A kétfázisú rendszer ciklon-szeparátorral és dinamikus szeparálóturbinával felszerelve sokkal nagyobb teljesítményű szeparációt biztosít, mint a hagyományos rendszerek és a kezelések alatt zajmentesen működik. A CAS 1 szeparátorok sokféle kezelőegységre szerelhetőek, illetve gyakran már gyárilag beépítettek a vezető kezelőegységgyártók által.

  • CA 1 / CA 2 / CA 4: rugalmas, moduláris megoldás

A CA szeparátorok  a szívóúttól függetlenül is beszerelhetők. A burkolattal rendelkező CA 1 tökéletesen alkalmazható a száraz elven működő fogászati egységkészülékek minimális átalakításával. A CA 2 szeparátor optimlizált a VS 300, VS 600 vagy Tyscor VS 2 szívóberendezéssel együtt történő alkalmazásra két kezelőegység esetén. A CA 4 szeparátor egyszerűen hozzászerelhető a VS 900 vagy VS 1200 szívóberendezésekhez 4 kezelőegység használata esetén. Minden CA rendszer centrifugális elven működik hidrodinamikus öntisztító rendszerrel felszerelve és automatikusan bekapcsol, amikor a szennyezett víz belép a szeparátorba. A kijelző információt nyújt az aktuális üzemállapotról.

 

 

Hasonló bejegyzések

VistaCam iX HD

VistaCam iX HD

Ez az ami számít: - Tökéletes HD képminőség még videó üzemmódban is.

1936
OXYSAFE®- Aktív oxigénen alapuló innovációs technológia a parodontális megbetegedések kezelésére

OXYSAFE®- Aktív oxigénen alapuló innovációs technológia a parodontális megbetegedések kezelésére

A szájüregben leggyakrabban előforduló megbetegedés a szuvasodás mellett a fogágybetegség. Egyes becslések szerint a populáció 70%-át érinti. A parodontitis kiváltó okai a nem megfelelő szájhigiénia, a dohányzás és az örökletes tényezők. A...

1052

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.