Előkészítés. Kattintás. Fókusz: könnyű hozzáférés és tiszta láthatóság a kezelési területen

296
Előkészítés. Kattintás. Fókusz: könnyű hozzáférés és tiszta láthatóság a kezelési területen

A szájzugok és az arcoldalak hatékony visszahúzása a fogakról nagyon kívánatos fogorvosi kezelések során. Ismerje meg, hogyan lehet ellenőrizni a nedvességet. A szájzugok és az arcoldalak hatékony visszahúzása a fogakról nagyon kívánatos fogorvosi kezelések során. Ragasztó kötési eljárások során például elengedhetetlen a fog tiszta láthatósága. Továbbá a kezelési területet megfelelően kell elszigetelni a vértől és nyáltól. Tudja meg, hogyan segíthet Önnek az OptraGate a nedvesség hatékony ellenőrzésében, és biztosít szabad kilátást a szájüregre, hogy a részletekre tudjon összpontosítani.

Annak ellenére, hogy az ragasztó technika az évek során jelentősen egyszerűsödött, még mindig néhány kihívást tartalmaz, amelyek azonban a rutinszerű klinikai gyakorlatban könnyen leküzdhetők. Az egyik ilyen a fogfelületek szennyeződésének kockázata a kötési eljárás során. Jól ismert tény, hogy a vér és a nyál negatív hatással van a ragasztó kötésre. Ezért az előírások szerint megfelelő elszigetelésre van szükség a műtéti területen a kötési eljárás során. Bizonyos alapvető tényezőknek figyelembe kell venni a megfelelő elszigetelési technika kiválasztásakor:

      Páciens együttműködése
   
  Kezelési terület elhelyezkedése és hozzáférhetősége
   
  Ragasztó rendszer (maratás és öblítés, önmaró)
   
  Egyszerű és megfelelő kezelés
   
  Optimális hatékonyság a klinikai gyakorlatban

Vattarudak, DryTips, nyálelválasztók, tükrök, mátrixszalagok, nedvszívó betétek: Ezek csak néhány az eljárás során használt anyagok és eszközök közül. Mivel a szájüreg kicsi, ezekkel a segédeszközökkel rendkívül zsúfoltá válhat, nehezítve ezzel a kezelő számára a műtéti terület tisztaságának láthatóságát és megközelítését. Ez a helyzet aligha írható le hatékonynak. Azonban rendelkezésre áll egy alternatív megoldás.

Különleges eszközök, amelyek könnyen és óvatosan húzzák hátra mind a szájzugokat, mind az arcoldalakat (például az OptraGate), javítják a kezelési terület láthatóságát és hatékonyan szigetelik azt a nedvességtől.

Az elszigetelés a erős kötés alapja

Általában elfogadott, hogy a fog/fogak megfelelő elszigetelése szükséges a sikeres ragasztó kötéshez. Amikor megfelelő elszigetelési módszert választunk, a fő cél az, hogy biztosítsuk, hogy semmilyen szennyeződés ne kerüljön vérrel és/vagy nyállal érintkezésbe. Gyakran a gumi gát elhelyezése a leg hatékonyabb technikaként van leírva. Azonban sok esetben nem lehetséges vagy túl időigényes és bonyolult a fogorvosi gát használata. A viszonylagos elszigetelés kiváló alternatívát kínál, ha megfelelő a ragasztó rendszerhez és a kérdéses műtéti területhez.

Teljesen szükséges elkerülni a szennyeződés kockázatát (vér/nyál) a ragasztó kötési eljárások során.

A viszonylagos elszigetelés kényelmes módot kínál egy száraz munkaterület kialakításához, amikor önmaró ragasztórendszerekkel dolgozunk, például az Adhese Universal használatakor az összkerámia restaurációk elhelyezésekor.

Elszigetelés. Kötés. Tovább. A viszonylagos elszigetelés könnyűvé tétele

Az OptraGate lehetővé teszi a munkaterület gyors és könnyű elszigetelését. Az ajak- és arcoldalak húzóeszköze javítja a beavatkozási terület hozzáférhetőségét és láthatóságát. Az eszköz egyenletesen húzza hátra az ajkakat és arcoldalakat, és hatékonyan szabályozza a nedvességet.

Legyen szó közvetlen kompozit gyantatömítésekről vagy közvetett kerámia restaurációkról - az OptraGate segít ideális munkakörülményeket teremteni a ragasztó kötés hosszú távú klinikai sikerének biztosítása érdekében.

Az OptraGate és az Adhese Universal hatékonyan működnek együtt. Az önmaró ragasztó innovatív VivaPen adagoló formában érkezik hajlítható hegyű toll formájában. A toll lehetővé teszi a ragasztó gyors és ellenőrzött mennyiségben történő közvetlen szájba juttatását. Az OptraGate segít hozzáférést nyújtani a száj minden területéhez, még azokhoz is, amelyek nehezen érhetők el, így a fogakat gyorsan lehet előkészíteni. Az eszköz lehetővé teszi a kezelési terület nyál szűrését, amelyet szükség esetén el lehet távolítani. Ez tovább csökkenti a szennyeződés kockázatát a ragasztó eljárás során.


OptraGate - Easy Placement of OptraGate from Ivoclar on Vimeo.

Sokoldalú használat a klinikai gyakorlatban

Az OptraGate ajak- és arcoldalak húzóeszköze klinikai helyzetekben is használható, amelyek jóval túlmutatnak a restaurációk elhelyezésén: például a szájüregi szkennelés, a profilaktikus intézkedések, a gyermek fogászat, az ortodoncia és a fogászati fényképezés területén. Az OptraGate lehetővé teszi a kezelési terület kitettségét, anélkül hogy kellemetlenséget okozna a páciensnek. Mivel az eszköz hatékonyan húzza hátra az ajkakat és arcoldalakat a kezelési területtől, nincs szükség fogorvosi tükrök használatára e célra. A páciensek számára sokkal kényelmesebb viselni az OptraGate-t más elszigetelő eszközökkel összehasonlítva. Továbbá az ajak- és arcoldalak húzóeszköze segíti őket abban, hogy a szájukat szélesen tartsák a fogászati eljárás során. Az eszköz használatakor mindenféle állkapocs mozgása lehetséges háromdimenziós rugalmassága miatt. Ennek eredményeként az OptraGate az egész kezelés során a helyén maradhat. Ráadásul, mivel az ajkak teljesen fedettek, védettek is.

Az OptraGate jelentősen felgyorsítja a klinikai munkafolyamatot. Az ajak- és arcoldalak húzóeszköze bizonyosan nélkülözhetetlen összetevője lesz a ragasztó felszerelésnek, mivel kényelmes és komfortos viszonylagos elszigetelést kínál minden érintett számára.

Hasonló bejegyzések

Részleges héjak adhezív beragasztása

Részleges héjak adhezív beragasztása

A fogászat kezdete óta létezik a vágy a tökéletesen illeszkedő, esztétikailag kifogástalan és minimál invazív technikával elkészített frontrestaurációk iránt.Csak a közelmúltban vált lehetővé, hogy ez a vágy valósággá váljon.

2584
Adhese Universal

Adhese Universal

Az Adhese Universal fényre keményedő, egykomponensű fogászati ragasztóanyag zománchoz és dentinhez, amely VivaPen eszközben és palackban kerül forgalmazásra a ragasztóanyag ismételt adagolásához.

2384
Fedezze fel a Bluephase PowerCure lámpa előnyeit

Fedezze fel a Bluephase PowerCure lámpa előnyeit

Nagy  teljesítményű  polimerizációs lámpa intelligens világító segéddel. Olyan lámpát keres, ami többre képes?  Ha igen, akkor élvezni fogja a Bluephase PowerCure lámpa használatát. A nagy  teljesítményű világító egység ötvözi...

385

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.