Hívjon minket:
+36-62 55 40 80
Előzze meg a fájdalmakat- a Bambach nyereg alakú terapeuta szék egészségesen tartja a hátát!

Előzze meg a fájdalmakat- a Bambach nyereg alakú terapeuta szék egészségesen tartja a hátát!

Előzze meg a fájdalmakat- a Bambach nyereg alakú terapeuta szék egészségesen tartja a hátát!
Előzze meg a fájdalmakat- a Bambach nyereg alakú terapeuta szék egészségesen tartja a hátát!
0 2446

HOGY SZÜLETETT MEG AZ ABAMBACH TERAPEUTA SZÉK?


Mary Gale a világon az első ilyen jellegű terapeuta szék megtervezéséhez szükséges inspirációt a lovaglásból merítette. Mary Gale (szül.: Mary Bambach)  ausztrál professzionális terapeuta és gyakorlott lovas volt, akit érdekelt, hogy azok a páciensek, akik nem voltak képesek háttámla nélkül ülni egy hagyományos széken, hogyan képesek kényelmesen és megtámasztás nélkül ülni a nyeregben? Hasonlóképpen, a lovasok, akiknek egyébként hátfájdalmaktól szenvedtek, a nyeregben nem éreztek kellemetlenséget és fájdalmat. Mary Gale meg volt győződve arról, hogy a nyereg, amiben a gerinc felveszi a természetes “S” alakot, sokkal egészségesebb ülőpozíciót biztosít, mint a hagyományos székek.

Sok évnyi kutatás és számos prototípus kidolgozása után kifejlesztette a Bambach nyeregszék végleges alakját.  Először a pekingi fizikoterápiás világkongresszuson mutatta be 1988-ban. Ettől kezdve a Bambach nyeregszék a   megelőzés és gyógyítás kiváló eszközévé vált világszerte. A további kutatások kimutatták, hogy a Bambach székben felvett testhelyzet a dinamikus egyensúlyi helyzet megtartásával utánozza az egészséges lovagló-üléshelyzetet és csökkenti a hátizmok feszültségét.

Mary Gale bebizonyította hogy a Bambach szék természetes üléshelyzetet biztosít, ami jótékony hatással van a hátra. A keresztcsont enyhén előrehajlik, a csípő pedig 45°-os szögben áll - természetes helyzetben. Ezáltal az ágyéki gerincszakasz természetes alakja megtartott és a porckorongokra nehezedő nyomás csökken. Mindez kiváló egyensúlyi és kényelmi helyzetet teremt, mely hozzájárul a hátizmok feszülésmentes alátámasztásához. A hát, nyak és a vállak így nem terhelődnek, emellett javul a lábak a keringése is. Röviden a Bambach nyeregszék használójának jobb egyensúlyt és mozgékonyságot tesz lehetővé egy stabil és egyenes testhelyzetben.

Az egyetlen bizonyítottan terápiás szék, mely segít kényelmesen, természetesen, egyenesen és stabilan ülni, emellett enyhíti és megelőzi a testtartásbéli problémákat, beleértve az alsó gerincszakasz fájdalmait és az isiászt is. Igény szerint választható a szék alakja, színe, magassága, keréktípusa, kar- és háttámasza… Alkossa meg a saját ideális Bambach székét.

 

A Bambach szék számos előnnyel bír:

 • optimális, kiegyensúlyozott gerinctartás
 • ideális testhelyzet fenntartása ülés közben
 • az izmok minimalizált terhelése
 • nyakfájdalmak megelőzése, és az ebből eredő fejfájás kiküszöbölése
 • a megfelelő keringés serkentése

Szabadalommal védett ergonómikus dizájn:

 • állítható dőlésszög
 • állítható magasság
 • kartámasz
 • gázrugó
 • (gázrugós mechanizmusú amortizáló rendszer az emeléshez és süllyesztéshez)
 • különféle méretek ( S-L)

 

MIÉRT A BAMBACH SZÉKET VÁLASSZA?


CUSTOM MADE
A Bambach egyénileg alkalmazkodik az Ön igényeihez. Kézzel készített borítással készül az Ön anyag-választásának megfelelően, mely képes kielégíteni a sebészi egészségügyi igényeket is. Kartámasszal vagy anélkül mindenféle környezetben és célnak megfelel..

5 ÉV GARANCIA

EREDETI DIZÁJN
A Bambach eredeti nyeregszék, amit egy ausztrál ergoterapeuta tervezett 30 évvel ezelőtt. Az első ilyen jellegű szék volt a világon, a szakemberek szerint még mindig vezető szerepe van az ülésterápiában.

Hasonló bejegyzések
Inetrjú Árvai Róberttel-Két világot egyesítettem, a tudományt és a technikát Inetrjú Árvai Róberttel-Két világot egyesítettem, a tudományt és a technikát
Bemutatjuk Árvai Róbertet, a svájci fogtechnikust, nemzetközi előadót, az Ardenta fogtechnikai laboratórium tulajdonosát Churból Svájcból.

A DM News-nak adott interjújában olvashat a tanulmányairól, a Cendres + Metaux cégről, a tudományos hozzáállás és a fogászat iránti szenvedély egyesítéről, a fogászati ipar jövőjéről stb.
Részletek
1565
Happy Smile - Langmár Zsolt Happy Smile - Langmár Zsolt
Jómagam számára is meglepő, de több mint 20 esztendő fogtechnikusi pályafutás van a hátam mögött. 1994-ben szereztem fogtechnikusi bizonyítványt, ezt követően 1996-ban Rajk Lajos András tanár úr kezei alatt ismerkedtem meg a kivehető fogszabályozók típusaival és felhasználási területeivel. Számos hazai továbbképzésen gyarapítottam szakmai ismereteimet. Kiváló szakemberek tapasztalatait igyekeztem elsajátítani. Megközelítőleg 20 ezer kivehető készülék készült el laboromban a mai napig. 2007-ben III. helyezést értem el a Földvári Imre szakmai versenyen, kivehető fogszabályozó készülékeimmel.
Részletek
2942
Megosztás
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.