Előzze meg a fájdalmakat- a Bambach nyereg alakú terapeuta szék egészségesen tartja a hátát!

5575
Előzze meg a fájdalmakat- a Bambach nyereg alakú terapeuta szék egészségesen tartja a hátát!

HOGY SZÜLETETT MEG AZ ABAMBACH TERAPEUTA SZÉK?


Mary Gale a világon az első ilyen jellegű terapeuta szék megtervezéséhez szükséges inspirációt a lovaglásból merítette. Mary Gale (szül.: Mary Bambach)  ausztrál professzionális terapeuta és gyakorlott lovas volt, akit érdekelt, hogy azok a páciensek, akik nem voltak képesek háttámla nélkül ülni egy hagyományos széken, hogyan képesek kényelmesen és megtámasztás nélkül ülni a nyeregben? Hasonlóképpen, a lovasok, akiknek egyébként hátfájdalmaktól szenvedtek, a nyeregben nem éreztek kellemetlenséget és fájdalmat. Mary Gale meg volt győződve arról, hogy a nyereg, amiben a gerinc felveszi a természetes “S” alakot, sokkal egészségesebb ülőpozíciót biztosít, mint a hagyományos székek.

Sok évnyi kutatás és számos prototípus kidolgozása után kifejlesztette a Bambach nyeregszék végleges alakját.  Először a pekingi fizikoterápiás világkongresszuson mutatta be 1988-ban. Ettől kezdve a Bambach nyeregszék a   megelőzés és gyógyítás kiváló eszközévé vált világszerte. A további kutatások kimutatták, hogy a Bambach székben felvett testhelyzet a dinamikus egyensúlyi helyzet megtartásával utánozza az egészséges lovagló-üléshelyzetet és csökkenti a hátizmok feszültségét.

Mary Gale bebizonyította hogy a Bambach szék természetes üléshelyzetet biztosít, ami jótékony hatással van a hátra. A keresztcsont enyhén előrehajlik, a csípő pedig 45°-os szögben áll - természetes helyzetben. Ezáltal az ágyéki gerincszakasz természetes alakja megtartott és a porckorongokra nehezedő nyomás csökken. Mindez kiváló egyensúlyi és kényelmi helyzetet teremt, mely hozzájárul a hátizmok feszülésmentes alátámasztásához. A hát, nyak és a vállak így nem terhelődnek, emellett javul a lábak a keringése is. Röviden a Bambach nyeregszék használójának jobb egyensúlyt és mozgékonyságot tesz lehetővé egy stabil és egyenes testhelyzetben.

Az egyetlen bizonyítottan terápiás szék, mely segít kényelmesen, természetesen, egyenesen és stabilan ülni, emellett enyhíti és megelőzi a testtartásbéli problémákat, beleértve az alsó gerincszakasz fájdalmait és az isiászt is. Igény szerint választható a szék alakja, színe, magassága, keréktípusa, kar- és háttámasza… Alkossa meg a saját ideális Bambach székét.

 

A Bambach szék számos előnnyel bír:

 • optimális, kiegyensúlyozott gerinctartás
 • ideális testhelyzet fenntartása ülés közben
 • az izmok minimalizált terhelése
 • nyakfájdalmak megelőzése, és az ebből eredő fejfájás kiküszöbölése
 • a megfelelő keringés serkentése

Szabadalommal védett ergonómikus dizájn:

 • állítható dőlésszög
 • állítható magasság
 • kartámasz
 • gázrugó
 • (gázrugós mechanizmusú amortizáló rendszer az emeléshez és süllyesztéshez)
 • különféle méretek ( S-L)

 

MIÉRT A BAMBACH SZÉKET VÁLASSZA?


CUSTOM MADE
A Bambach egyénileg alkalmazkodik az Ön igényeihez. Kézzel készített borítással készül az Ön anyag-választásának megfelelően, mely képes kielégíteni a sebészi egészségügyi igényeket is. Kartámasszal vagy anélkül mindenféle környezetben és célnak megfelel..

5 ÉV GARANCIA

EREDETI DIZÁJN
A Bambach eredeti nyeregszék, amit egy ausztrál ergoterapeuta tervezett 30 évvel ezelőtt. Az első ilyen jellegű szék volt a világon, a szakemberek szerint még mindig vezető szerepe van az ülésterápiában.

Hasonló bejegyzések

Védőfelszerelések - Hager&Werken

Védőfelszerelések - Hager&Werken

Hager Werken tradíciójáról és innovációiról ismert fogászati cég. A Hager & Werken cég a fogászat és ezen belül a fogászati felszerelések fejlesztésének szentelte magát magas minőségű termékei és szolgáltatásai tökéletesítésével . A cég számos...

2197
Miradent - professzionális fogszuvasodás megelőzés

Miradent - professzionális fogszuvasodás megelőzés

Mira-Clin® hap -polírpaszta hydroxiapatittal: Professzionális tisztításhoz és polírozáshoz; Segítséget nyújt a fognyaki érzékenység kezelésében; Gyengéden távolítja el az elszíneződéseket és lepedéket, ezzel párhuzamosan védőréteget...

2562
POWER steamer 1 - A gőzborotva újragondolva

POWER steamer 1 - A gőzborotva újragondolva

Kézi töltésű gőzborotva. Az új és hatékony POWER steamer 1 új standardokat állít fel a megbízhatóságban és tartósságban, valamint kiváló tisztítóerővel rendelkezik. Bármilyen jellegű szennyeződés könnyen és hatékonyan eltávolítható. A kézi...

2183

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.