Hívjon minket:
+36-62 55 40 80
Exkluzív interjú Hiroki Goto-val!

Exkluzív interjú Hiroki Goto-val!

Exkluzív interjú Hiroki Goto-val!
Exkluzív interjú Hiroki Goto-val!
0 990

Az iskolai éveiről, és az USA-ban szerzett élettapasztalatokról valamint a fogászati ipar jövőjéről olvashatunk a DM News-nak adott interjújából:

DM: Hol és mikor végezte tanulmányait, mik voltak a tervei a tanulmányai befejezése után?

Hiroki Goto: A Dental Technician School Tokióban 2 éves programját végeztem el 1992-ben. A pályafutásom egy technikai laborban kezdődött Tokióban a végzésem után. Öt évvel később elvégeztem egy egy éves haladó porcelános továbbképzést Tokióban.

DM: Milyen megtiszteltesésekben részesült a munkássága során?

Hiroki Goto: Meghívtak a Noritake oktatói csapatába. A cikkeimet angol, német, olasz és egyéb nyelvekre fordították le. A világ minden tájára hívtak előadni illetve gyakorlati képzéseket tartani.

DM: Gondolt valaha is arra, hogy a tanulmányai után ilyen sikeres lesz?

Hiroki Goto: Soha.

DM: Mi fontosabb önnek, az elmélet vagy a gyakorlat?

Hiroki Goto: Természetesen mindkettő, egyiket sem tudom elsőbbségben részesíteni.

DM: Hogyan fejleszti önmagát?

Hiroki Goto: Erre a kérdésre nehéz választ adni. Mivel szeretem ezt a munkát, ezért nem kell magamat folyton unszolni, hogy “hé, ne veszítsd el a motivációdat”. Kerámiásként mindig az a célom, hogy megkíséreljem a természetes fogakat teljes mértékben leutánozni, ami persze lehetetlen, de még mindig szeretem a kihívásokat. Ez az ami egész idő alatt motivál.

DM: Mi különbözteti meg önt a többi előadótól?

Hiroki Goto: A valószerűség. 20 évig dolgoztam fogtechnikai laboratóriumban. Ez azt jelenti, hogy megtapasztalhattam a visszajelzések igazi jelentőségét, mivel a páciensek és az orvosok közvetlen közelében dolgoztam mindennap. Ez a lényegi üzenet rejlik az előadásaim mögött.

DM: Részt vesz-e a kollégái előadásain? Ki tudna emelni valakit, aki nagy hatással volt önre?

Hiroki Goto: Willi Geller, Naoki Aiba, Michel Magne, Pascal Magne, Naoki Hayashi, Luke Hasegawa, Naoto Yuasa, Alek Aronin.

DM: Szeret-e az USA-ban élni és dolgozni, fejlődött-e az ott töltött évei alatt?

Hiroki Goto: Fogtechnikusként jobban szeretek az USA-ban élni és dolgozni. Úgy érzem, része vagyok a csapatnak. Nem lennék ma az, aki, ha nem jöttem volna az USA-ba. Fontos dolgokat tanultam itt, ami ahhoz a felismeréshez vezetett, hogy a fogtechnikus nem csak egy “fogcsináló ember”, hanem egy szakember, aki szaktudásával kielégítheti a páciensek esztétikai igényeit, illetve boldogabbá teheti őket ezáltal. Ennek a szakmának a felelőssége rendkívül nagy.

DM: Dolgozik-e gyakorló fogtechnikusként páciensekkel, vagy előnyben részesíti az előadásokat?

Hiroki Goto: A pályafutásom alatt mindig jobban szerettem páciensekkel és orvosokkal dolgozni, ellenkező esetben a mondanivalóm hitelét vesztené.

DM: Hány orvossal dolgozik együtt és mennyi munkát képes elkészíteni egy hónap alatt?

Hiroki Goto: Három protetikussal dolgozom együtt. Sokszor megkérdik tőlem, hány tagot készítek el egy hónap alatt. Erre a kérdésre sajnos nem tudok választ adni, mivel manager is vagyok, így sokféle feladatot látok el. Ilyen például a páciensekkel való konzultáció, fogszínválasztás, preparáció ellenőrzés, lenyomatok ellenőrzése, fotók készítése, munkafolyamatok irányítása stb. A porcelános munkám mellett ezeket a feladatokat is elvégzem.

DM: Végezetül, hogyan képzeli el a fogászati ágazat jövőjét?

Hiroki Goto: Nagyon érdekel a digitális fogászat. Véleményem szerint nagy fejlődésnek nézünk elébe. A technológia sokféleképpen megkönnyíti az életünket. A lehetetlen dolgok lehetővé válnak. Meg kell találnunk az új technológiák beépítésének módját a meglévő folyamatokba.
Ez azt jelenti, hogy a jövőben 3 féle technikus fog túlélni. Vagy az a technikus, aki nagyon kreatív, tehetséges, és képes kielégíteni a nagyon magas elvárásokkal rendelkező páciensek igényeit vagy az a technikus, aki csak gépi megmunkálással készíti el a fogpótlásokat illetve az a technikus, aki magas szinten képes a számítógépek kezelésére. A többi technikus el fog tűnni a fogászati ágazatból.

 

 

Hasonló bejegyzések
Klinikai eset Dr. Kovács Tamás:Funkcionális - esztétikai rehabilitáció Klinikai eset Dr. Kovács Tamás:Funkcionális - esztétikai rehabilitáció
A részletesen megtervezett kezelés és az odaadás a fogorvos/technikus részéről mindig a páciens és a csapat elégedett mosolyához vezet.
Részletek
3263
Kisvárosi fogászat, nagyvárosi szinten - Kalmár fogtechnika Kisvárosi fogászat, nagyvárosi szinten - Kalmár fogtechnika
16 éve működő, folyamatossan fejlődő fogtechnika, fiatalos lendülettel.
Részletek
5385
Megosztás
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.