Fedezze fel az üvegszálak erejét - everX Posterior

3120
 Fedezze fel az üvegszálak erejét - everX Posterior

A legerősebb kompozit szubstruktúra. Kitolja a direkt helyreállítások határait.

Megoldást keres a töresek megelőzésére?

Evidenciák mutatják, hogy a legfőbb ok a helyreállítások cseréjére a törés. A modern kompozitok tökéletesen megfelelnek a zománc helyreállítására: magas kopásállóságuk és esztétikájuk. Mégis, nem lehet összehasonlítani őket a dentinnel, ha repedésekkel szembeni ellenállóságukat nézzük. Az everX Posterior olyan üvegszállal megerősített kompozit, melyet a dentin helyettesítésére fejlesztettek ki a hagyományos kompozitokkal (pl. G-wnial Posterior), mint zománc helyreállító réteggel együtt használva. A két anyag kombinációja lehetővé teszi a fog biomimetikus helyreállí-tását.*

Hagyományos kompozit: Kedvezőtlen törésvonal. A repedés a tömésen és fog struktúráján ke-resztül egészen a gingiváig terjed, szinte lehetetlenné téve a javítást.

 everX Posterior szubstruktúra: Kedvező törésvonal. A repedés csapdába esik az everX Posterior szubstruktúráján, lehetővé téve ezzel a helyreállítás javítását.

 Az everX PosteriorTM megerősíti a nagy kiterjedésű, posterior helyreállításokat

Az everX Posterior-ban használt rövid üvegszálak a kollagén tartalmú dentinhez hasonló, repedésekkel szembeni ellenállást biztosítanak, majdnem dupláját a hagyományos kompozitokénak. Ez teszi az everX Posterior-t a lehetséges legerősebb szubstruk-túrává, amely a nagy kiterjedésű kavitások esetén bármely kompozit helyreállítást megerősít.*

Az egymást keresztező üvegszálak hálót formáinak a kompozitban (ugyanazon az elven, mint a vasbetonban lévő fémváz), hogy az anyagot erősebbé tegyék.

* További információért olvassa el a használati utasítást.


Az üvegszálak megakadályozzák a repedések továbbterjedését

 A repedés gyakori probléma, mely gyakran a több ezer ismétlődő rágó mozdulat eredményekét az anyag felszínén keletkezik, majd az egész helyreállításon és a fogon tovább terjedhet. A rövid üvegszálak megakadályozzák és megállítják a repedés terjedését, amely gyakran a kompozit tetején keletkezik, és lassan továbbterjed a helyreállításon és a fog struktúráján keresztül.

 

Az üvegszál erőt ad

 Repedéssel szembeni ellenállása a dentinéhez hasonló, majdnem duplája más kompozitokénak, mely azt mutatja, hogy a keresztirányú üvegszálak felülmúlhatatlan erőt kölcsönöznek a helyreállításnak. Ez teszi az everX Posterior-t ideális dentin helyettesítővé, különösen nagy helyreállítások esetén.

 

Az üvegszálak maximalizálják a kötőerőt

Különböző anyagok egymáshoz kötése kulcsfontosságú a rétegzéses technikánál. Mivel az everX Posterior-t szendvics technikával alkalmazzuk, a két kompozit közötti kötés fontos a teljes helyreállítás homogenitása szempontjából. A kémiai adhézión túl az üvegszálak mechanikai retenciót is biztosítanak, így hozzák létre a tökéletes kötést bármely fedő kompozittal és fogstruktúrával.

 

Növelje direkt helyreállításainak körét

 Köszönhetően annak a képességének, hogy erős szubstruktúrát hoz létre, az everX Posterior új lehetőségeket nyit meg, beleértve az olyan kavitások ellátását, ahol eddig hagyományosan inlay, vagy onlay lett volna indikált:

  • kiterjedt preparáció (3 vagy több felszín érintésével)
  • kiterjedt preparáció hiányzó csücskökkel
  • mély preparáció (I, II osztályú, és gyökérkezelt fogak)
  • amalgám tömés cseréjekor (különösen mivel az amalgám hajlamos repedések keletkezésének- és csücskök törésének elindítására)

 

Erősítse meg helyreállításait az üvegszálak erejével:

  • A rövid üvegszálak megakadályozzák a tömésekben és fog struktúrájában keletkező repedések továbbterjedését
  • A repedésekkel szembeni ellenállás megegyezik a dentinével, mely közel kétszerese bármely más kompoziténak, a helyreállítások így felülmúlhatatlan erősségre tesznek szert
  • 4 mm anyag fénykezelhető egyszerre, lecsökkentve ezzel a munkaidőt
  • Megbízható kötés bármely fedő kompozithoz és a foghoz egyaránt

 

Az everX Posterior™ a válasz a nagy kiterjedésû helyreállítások gazdaságos megoldásának növekvő igényére.

Hasonló bejegyzések

Bluephase G4 - Megbízható polimerizálás magas szinten

Bluephase G4 - Megbízható polimerizálás magas szinten

A Bluephase G4 felhasználóit a megbízható polimerizálással és a különböző anyagokkal való maximális kompatibilitással nyűgözi le. Az intelligens fényre keményedést ellenőrző segítője aktívan támogatja Önt a polimerizálási folyamat során.

922
AIR-FLOW Powder CLASSIC

AIR-FLOW Powder CLASSIC

The Original AIR-FLOW Powder CLASSIC is much more than just a mechanical cleaning powder. Gentle and selective for professional dental cleaning and the...

1556
Bulk Fill folyékony kompozit

Bulk Fill folyékony kompozit

A Filtek Bulk Fill folyékony kompozit egyetlen - akár 4mm vastagságú - rétegben is tömhető. Filtek Bulk Fill folyékony...

2417

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.