Gelatamp - Ezüst, ami aranyat ér!

4373
Gelatamp - Ezüst, ami aranyat ér!
  • Gyors véralvadás
  • Stabil véralvadék keletkezése
  • Zavartalan és teljes felszívódás
  • Széleskörű antibakteriális védelem
  • Hosszantartó védelem

A Gelatamp alkalmazása

  • Szövődménymentes gyógyulást biztosít
  • Szükségtelenné teszi a seb újra felnyitását
  • Időt takarít meg

Fogeltávolítás és egyéb sebészi beavatkozások után nem ritka szövődmény a seb bakteriális fertőződése. A Gelatamp a fogorvos számára megbízható, biokompatibilis megoldást kínál az extractiós seb ellátására. Nagy előnye, hogy nemcsak elősegíti a véralvadást, de antibakteriális hatással is rendelkezik.

A Gelatamp alapvetően kolloidális ezüstöt tartalmazó zselatinszivacs. Nedves környezetben a fémezüst ionokat képez, melyek már kis mennyiségben is baktériumölő hatásúak. Spektruma kiterjed az összes szájüregben található baktériumra, különösen a gram-negatív törzsek- re. Hatásosnak bizonyult még egyéb, antibiotikumokra rezisztens fajok ellen is.

A finom eloszlásnak köszönhetően az ezüstkolloid nagy aktív felületet képez az ezüst-ionok folyamatos leadására. Mivel az ezüst alacsony oldhatóságú, a zselatinszivacsból csak annak resorptiója során szabadul fel, ebből következően a zselatinszivacs teljes felszívódása során antibakteriális hatást biztosít. További gyógyszeres kezelés nem szüksé- ges, mely időtakarékos és kényelmes megoldás a fogorvos és a beteg számára egyaránt.

A vérzés megelőzése és a véralvadék stabilizálása a Gelatamp segítségével
A zselatin szivacsos szerkezetéből adódóan az alveolust kitöltő vérből saját súlyának többszörösét is képes abszorbeálni, ráadásul nagy felületet biztosítva elősegíti a thrombocyták aggregációját. Az így képződött koagulum szilárd és a sebüreget maradéktalanul kitölti. A Gelatamp használatával elkerülhető a véralvadék összehúzódása, a sebüreg nyállal való kontaminációja és bakteriális fertőződése.

A Gelatamp zselatin és ezüstkolloid felhasználásával készül. A minőség ellenőrzés a gyártás minden egyes lépésénél (alapanyagok, gyártás, sterilizálás és a kész termék) garantálja a magas minőséget és hatékonyságot.

A Gelatamp mesterséges színezéket nem tartalmaz, barna színét a kolloidális ezüst adja.

Alveolusok és sebüregek kezelése, például:

  • extractiót
  • gyökércsúcs resectiót
  • arcüreg megnyílást
  • egyéb sebészi beavatkozásokat (tumorok és visszamaradt fogak eltávolítását) követően.


Profilaktikus kezelés, például:

  • másodlagos üregképződés
  • seb fertőződés
  • másodlagos vérzés megelőzése továbbá parodontális betegségekben és gingivectomiát követően


Felhasználás

A Gelatamp steril kiszerelésben, használatra kész állapotban kerül forgalomba. Ha szükséges, a kis szivacs a sebüreg formájára alakítható. Nagyobb sebek ellátására két szivacs is használható. A szivacsot tilos összenyomni, mert szerkezete megváltozik és nedvszívó képessége csökken.

 

Gyakran ismétlődő kérdések:

Hogyan kell a Gelatamp-ot méretre vágni?

A Gelatamp alakításához steril olló használata javasolt. Fontos, hogy nem szabad összenyomni a szivacsot. Nagyobb sebek ellátására két szivacs is használható.

 

Mi az ezüstkolloid?

Az ezüstkolloid finom eloszlású, fehérjéhez kötött fém ezüst. Az elemi ezüst oligodinámiás, vagyis baktériumellenes hatással rendelkezik, amely a nedves környezetben kis mennyiségben felszabaduló ezüst- ionoknak köszönhető.

 

Szabad a Gelatamp-ot gyógyszeres oldatba mártani felhasználás előtt?

Nem, a szivacsot szárazon kell a sebbe helyezni. A szivacs nedvesen nem képes magába szívni a vért, emiatt hátráltatja a véralvadást.

 

Össze szabad nyomni a szivacsot használat előtt?

Nem, a kompresszió tönkreteszi a szivacsos szerkezetet. A nagy felület viszont alapvető feltétele

A vérlemezkék kitapadásának és a koagulum képződésének.

 

Szükséges a seb fertőtlenítése a szivacs behelyezése előtt?

Gelatamp alkalmazása mellett nincs szükség egyéb fertőtlenítők alkal - mazására.

 

Használható a Gelatamp fertőzött sebek, például ostitis alveolaris ellátására?

Nem, a Gelatamp célja a fertőzés kialakulásának megelőzése. A zselatinszivacs a friss, fertőzésmentes seb zavartalan gyógyulását biztosítja. Ostitis alveolaris esetén a seb már fertőzött és a véralvadék szétesett.

 

A doboz felbontása után felhasználható a maradék zselatinszivacs?

Igen. A Gelatamp steril kiszerelésben kerül forgalomba. Az újrasterilezés megváltoztatja az anyag fizikai tulajdonságait és csökkenti hatékonysá - gát. Az ezüstkolloid antibakterialis hatása biztosítja, hogy a felhasználás során a dobozban maradó szivacsok a lejárati dátumig sterilek maradjanak. Fontos azonban, hogy a használat során szem előtt tartsuk az infekciókontroll szabályait. A Gelatamp sterilitására vonatkozó megállapítások 3 éves vizsgálat eredményei.

Hasonló bejegyzések

Bien-Air Chiropro L Implantológiai rendszer- felülmúlja elvárásait

Bien-Air Chiropro L Implantológiai rendszer- felülmúlja elvárásait

A Chiropro L tökéletes partnere lehet Önnek az implantológiában és a szájsebészeti beavatkozásokban előprogramozott működési szekvenciáival és áramvonalas kialakításaival. A Chiropro L támogatja a piacon fellelhető 8 vezető implantációs rendszert.

2578
VistaSoft- az Ön digitális rendelőjének szíve

VistaSoft- az Ön digitális rendelőjének szíve

Egyszerű, intuitív és az ön igényeihez alkalmazkodik

1288
SMART DENTIN GRINDER mely felhasználja a dentint magas minőségű autológ graft készítésére

SMART DENTIN GRINDER mely felhasználja a dentint magas minőségű autológ graft készítésére

A kihúzott fogak újrafelhasználása lehetővé válik a forradalmian új SMART DENTIN GRINDER-rel az amerikai KometaBio termékével, mely felhasználja a dentint magas minőségű autológ graft készítésére, melyet a csontos defektusok augmentációjára...

4673

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.