Ismerje meg az Anaxdentet - Interjú Carlos Baurier Salvansa előadóval

1105
Ismerje meg az Anaxdentet - Interjú Carlos Baurier Salvansa előadóval

Napjaink egyik fiatal, innovatív cégével az Anaxdenttel együttműködve szerveztük meg a kombinált analóg-digitális kidolgozású all-on-four és all-on-six immediát protézisek készítésének kurzusát Stuttgartban 2018.júniusában.



 

A technológia lényege a kidolgozás nagymértékű időtakarékosságában rejlik. Az Anaxdent kompozitjai mindenféle all-on-four alaplemezre rávihetők (CrCo, titán, cirkonium, PEEK, PEKK stb.). A kurzus nagyon ispiráló és érdekes volt a részletes magyarázatoknak köszönhetően Carlosa Baurier Salvansa úr vezetésével, aki az Anaxdent egyik demonstrátora.

A céget Andreas Kopitz fogtechnikus alapította, aki összesen 8 évig dolgozott Villi Geller laboratóriumában és a Creation kerámia kifejlesztésében is részt vett. Az Amann Girrbachon után a kereskedői vizekre evezett és megalapította a magas minőségű fogtechnikai anyagokat forgalmazó cégét.

Különlegesen fontos része a bemutatott technikának, hogy a digitális kidolgozási részt bekap- csolhatjuk mindaddig a határig ameddig képesek vagyunk uralni a digitális technológiát. Christian Coatchman is részt vett ennek a technikának a fej- lesztésében illetve a smile design protokoll kidolgozásában. Ezáltal lehetővé válik, hogy a páciens számára 3D-ben virtuálisan mutassuk be munkánk végeredményét. Ugyanezzel a módszerrel az .stl fájlok egymásravetítésével bekapcsolhatjuk a folyamatba az arc 3D szkennelt változatát, okklúziót, 3D CT-t és az intraorális szkennelést a teljesen di- gitálisan vezérelt eljárás érdekében.

A folyatásban az előadónkkal, Carlos Baurier Salvansa-val készült interjút olvashatják.

A technika lényege az abszolút kontroll a végleges protetikai munka felett, amit kizárólag digitálisan tervezünk meg és kombinált technikával dolgozunk ki, ahol a fogtechnikus esztétikai és manulális jártassága elsődleges.
 

DM: Bevezetésképpen kérem mesélje el, hogyan került az AnaxDenthez?

Carlos: Ez az a kérdés, amire elég terjengősen tudnék válaszolni.
Számos oka van annak, mi késztetett ennek a csodálatos projetnek a kezdeményezésében az anaxdent GmbH-nál.
Nyilvánvalóan tudjuk, hogy rengeteg fogászati cég rendelkezik nagy hírnévvel, mind közülük jó termékeket gyárt. Korábban 3 nagyon erős cégnél dolgoztam. De azt a légkört, amiben most dolgozom, sosem kaptam meg.
Van valami a környezetben, a hozzáállásban és a visszacsatolásban, ami itt körülvesz. A felettesemnek, mint főnöknek és mint embernek is nagyon jó tulajdonságai vannak, egy olyan ember, aki amellett, hogy dinamikus mint jómagam, nyitott az újdonságokra és egy jó ember. Minden nap azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a vásárlóink számára a legjobbat, fejlesszük a termékeinket a jövőbeli digitális folyamatokban is, aminek már jelenleg is részesei vagyunk.
Röviden a válaszom arra, hogy miért jöttem át a Anaxdenthez: a termékeiknek kiemelkedő a minősége, csodálatos az együttműködés a belső csapattal. Az esztétika világában, ahol a piac zárt, a kapcsolatok hálózata kiterjedt, sosem lehetne elsőrangú közvéleményt formaló személyekből álló csapatunk, ha nem lennének jók a termékeink.
Ma már biztonságban érzem magam, aktívnak, mivel egy csomó terménkünk van fejlesztés alatt, mindezt Mr. Kopietz bizalmának köszönhetem, aki már több, mint 10 éve bízik meg bennem.

 

DM: Kérem, meséljen az AnaxDent cégről.

Carlos: Az Anaxdent egy fiatal cég, ez év márciusában lesz 20 éves.
Mindig is elsőrangú szakembereket alkalmazott.
A termékeik nagy teljesítményűek és magas minőséget képviselnek.
Ez az a cég, melyben minden ott dolgozó nagy kihívások elé néz, érdekes projektekkel dolgozhat, és mint ahogy korábban említettem, a tulajdonosa megbízik bennünk és hatalmas szabadságot ad mindannyiunknak, hogy fejleszthessük ötleteinket és elérhessük a legjobbat. Ez nagyon sokat elmond Mr. Kopietz-ról.
Abban a cégben, amelyikben az alkalmazott csak egy szám, vagy alá van vetve valamilyen egyedi feladatnak, nem hozza ki az emberekből a legjobbat.
Ezek azok az okok, ami miatt a mindennapi munka nem esik nehezemre, amikből erőt merítek arra, hogy kidolgozzak még több és több dolgot, kurzusokat, rendezvényeket, kongresszusokat, partikat szervezzek stb.
Hogy leegyszerűsítsem a mondanivalómat összefoglalom azt egy rövid találó hozzászólásban.
Három évvel ezelőtt, amikor még egy másik cégben dolgoztam, a feleségem ezt mondta nekem egy szombati napon: “Carlos, lehet hogy nem veszed észre, de hónapok óta rosszkedvű és keserű ember vagy, aki nem voltál azelőtt.”
Ez rengeteget változtatott rajtam és megvillantott előttem számos a lehetőséget, amiben most el vagyok merülve.
Anaxdent Mr. Kopietz tulajdona, de olyanná teszi számunkra, mintha a mienk lenne, és úgy dolgozunk, mintha ő is alkalmazott lenne közöttünk. Amikor elkezded ezt érezni egy cégnél, ahol dolgozol, azt jelenti hazaértél, és annak ellenére hogy néha vannak problémáink és csalódásaink, harcolsz a többiekért továbbra is.

 

DM: Mi a véleménye az AnaxDent anyagairól összehasonlítva a versenytársakéval?

Carlos: Sok cégnek van jó terméke, sokak csak próbálkoznak. Más kontinensekről szeretnének minket másolni, de rossz minőségű anyagokkal és rossz emberi hozzáállással.
Az biztos, amit korábban mondtam az Anaxdentről, hogy jó termékei vannak magas minőségben, rendelkezik az összes minőségi bizonyítvánnyal és ellenőrzéssel, ami az európai közösségben kötelező.
Látni kell, hogy a cég minden terméke rendelkezik személyes katalógussal, kiváló technikusok és klinikusok szerepelnek a kézikönyvekben, min- den fotó kiváló szakembertől származik. Ez nagy büszkeség számunkra, ezáltal magas minőségű termékeket gyártó céggé minősülünk.
Másrészről meg kell nézni azokat a technikákat, amiket feltaláltunk. Ezeket az eljárásokat alacsony minőségű termékeket gyártó és nagy multinacionálisok cégek is másolják az ágazatban, mindez elgondolkodtató.

 

DM: Mik a bemutatott technika előnyei?

Carlos: A kurzus során az injektálós technikát mutatjuk be, holott azért sok más technikával is rendelkezik az Anaxdent.
Azt szeretnénk hogy a felhasználó amellett, hogy a termékeinkkel dolgozik, biztonsággal tudja őket alkalmazni. Technikáink alkalmazásához nem kell mesternek lenni, csak a munkafolyamatok sza-bályait kell ismerni.
Nagyon sok szakmabelit oktattunk már, de a legérdekesebb látni azt, hogy azok a kollégák is képesek olyan magasszintű és esztétius munkák kivitelezésére, mint a wax-up vagy digitális design, akik ezen a területen még csak alapszinten mozognak. Az effektusok és színek igény szerinti alkalmazása rövid idő alatt kiválóan elsajátítható.
Folyamatosan dolgozunk a technikáink fejlesztésén és nap mint nap haladunk előre olyan eszközök kidolgozásában, amik klienseink javát szolgálják idejük megtakarításában és igényeik kielégítésében.
Az Anaxdent a digitalizáció és a nyomtatás világában otthonosan mozog. Nem vagyunk egy multinacionális cég, de magas szintű tudással rendelkezünk a piacunkon és egyértelműen jól tesszük a dolgunkat. Hangsúlyoznom kell ismét, hogy ez nem egy ember munkája, hanem egy összehangolt csapaté, erős alapokkal. A visszacsatolások és az összhang nagyon jó köztünk, ami azt jelenti hogy mindenki félelem nélkül tárja a többiek elé az ötleteit. Mr. Kopietz az, aki ezt a szemléletmódot belénk ültette.

 

DM: Mennyi idő takarítható meg a bemutatott technikával?

Carlos: Az injekciós technikával nagyon sok idő spórolható meg.
Gyakorlattal és munkaszervezéssel naponta 5 komplett rehabilitációt is elkészíthetünk. Minden a csapat megszervezésén múlik.
Nem tudom, hogy ez a példa elegendő-e: épp most érkeztem meg egy útról, ahol az íny injekciós technikáját és rétegzését mutattuk be, mondhatom, hogy egy nap 4-et készítettünk el, ami azt jelenti, hogy ez a technika nem igényel nagyon sok munkát. A szervezés nagyon fontos egy laboratóriumban, ha valaki megtervezi és elkészíti az anatómiát a waxup- pal, a következő véghezviheti az injektálást és a cut-backet, a harmadik személy pedig ellenőrizheti vagy készreviheti a munkát egy végső polírozással. Mindez véghezvihető az Anaxdent termékeivel.
Az eladási ár, amit a klinikáknak kínálunk nagyon jó, a minőség kiváló, az időtállóság köszönve a nagy teljesítménynek nyugalmat ad a páciensnek.
Kiemelném, hogy a kerámia kiváló anyag és nem vagyunk ellene (én személy szerint 14 évig kerámiát adtam el), de a teljes pótlás elkészítése egy technikusnak egy egész napját veszi igénybe és nem képes minden laboratóriumi fázist egyedül elvégezni. Sokkal több kézi munkát és órát igényel ez a fajta megoldás.

 

DM: Mit gondol a Stuttgarti kurzusról?

Carlos: Pár hónap eltelt már azóta, de úgy gondolom nagyon jó kurzus volt, sok nyitott és egészséges emberrel.
Általában ezt a kérdést én szoktam feltenni, mivel én voltam az oktató, de remélem, hogy mindenki jól érezte magát és új kihívások elé néz majd az elkövetkezőkben.
A tapasztalataink mindig jók, egy hét munka különböző laborokban és a sok ember számára tartott bemutató után úgy gondolom, hogy a visszajelzések egyértelműen mutatják, hogy jól érezte-e magát a résztvevő vagy csalódott volt.
Biztos vagyok benne, hogy jól ment a kurzus, mivel azóta is rengeteget beszéltünk a kurzusról és a termékekről. Amikor a résztvevők sokat kérdeznek, az azt jelenti, hogy nagyfokú az érdeklődés, ami számunkra jó visszacsatolás.

 

 

Hasonló bejegyzések

Cendres+Métaux – megbízható partner a fogászatban

Cendres+Métaux – megbízható partner a fogászatban

A Cendres+Métaux ügyfelei több, mint 100 éve szavaznak bizalmat a cégnek minőségű termékek nagy pontossággal történő gyártásában nemesfém anyagokból.A magas minőség egy általános kapcsolódási pont mindenféle tevékenységük területén és alapját...

1704
anaxGum kézikönyv, by Christian Coachmann

anaxGum kézikönyv, by Christian Coachmann

Az anaxGum egy szövetszínű rózsaszín kompozit, melyet a gingivális részek esztétikai rekonstrukciójára fejlesztettek ki. anaxGum- a íny természetes megjelenésének visszaadására.

2938

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.