Mire érdemes figyelni egy nagyszerű porcelán ragasztó termék kiválasztása során?

566
Mire érdemes figyelni egy nagyszerű porcelán ragasztó termék kiválasztása során?

Ez a blog Dr. Paulo Vinicius Soares tollából származik. Ő egy nemzetközileg ismert fogorvos, előadó, professzor, kutató és szerző, aki Brazíliában praktizál.

Az a típusú kezelés, amit a fogorvosok a kerámia rekonstrukció belső felületén alkalmaznak, alapvetően meghatározza a kötés minőségét, amit el tudunk érni. Tudva, hogy a magas minőségű kezelés általában ideális kötési szintet eredményez, fontos, hogy a fogorvosok ne alábecsüljék a nagyszerű minőségű termékek használatának fontosságát és az ezeknek az eljárásainknál történő hatását.

Az Ultradent™ Porcelain Etch hidrofluorsav, amelynek elegendő folyékonysága van ahhoz, hogy megnedvesítse a kerámia felületét és elérje a megfelelő kondicionáló hatást. Ugyanakkor a Porcelain Etch ideális plaszticitást is biztosít, hogy megakadályozza a termék elmozdulását a rekonstrukció belső határán túl. Ez a tökéletes egyensúly a nedvesítőképesség és az optimális plaszticitás között a Porcelain Etch megkülönböztető jellemzője.

Az Ultradent™ Silane tökéletes kémiai reakciót generál a kerámia felületén. Ezekkel a termékekkel járó hegyek megkönnyítik a terjesztés folyamatát a kerámia rekonstrukció belsejében.

Az alábbi klinikai képek bemutatják a Porcelain Etch és a Silane funkcionalitását. Az 1. és a 2. ábrán látható klinikai aspektusok a nem életben lévő belső fehérítés kipróbálása után készültek. Sajnos a dentin tubulusok szélsőséges kalcifikációja miatt az eredmény nem volt kielégítő. Ezek a képek hasonlóak sok olyan esethez, amelyekkel mindennapi gyakorlatunk során találkozunk:

Eszetikai igényű eset, a jobb felső középső szemfog sötétedett és endodonciailag kezelve volt. A páciens egy 40 éves nő. Elhatározták, hogy eltávolítják az elégtelen kompozit töméseket és a szerkezetvesztés és a sötétedés szintje miatt hagyományos kerámia héjat készítenek.
Szájüregi kép, hangsúlyozva a jobb felső középső szemfog sötétedésének szintjét.

Oldalsó nézet a jobb felső középső szemfog.

A jobb felső középső szemfog alap színe (A2) és a bal középső szemfog (BL3).

Elkészülés megkezdése 4138-as gyémántbevonatú fúróval, amelyet 1:5 arányú kontra-szögletes szorzóval és elektromos motorral használnak.

Hagyományos héj elkészítése, osztály III és osztály IV tömés eltávolítása a mesiális oldalról, maradt még a osztály IV tömés eltávolítása a distalis sarokból. A héj elkészítése akkor tekinthető hagyományosnak, ha az adhéziós terület túlsúlyban van az enamel felett. Ebben az esetben nagyobb kopásra van szükség (átlagosan 1,0 mm felett), hogy elegendő helyet adjon a cirkonista számára az opacitás és karakterizáció kialakításához.

A héj belső felületét hidrofluorsavval, Porcelain Etch-kel kezelik 90 másodpercig.

Vízzel való öblítés után a restaurációt foszforsavval, Ultra-Etch™ gravírozóval tisztítják 5-10 másodpercig.

Silane felhordása, legalább 60 másodpercig várakozás.

Szájüregi oldalnézet a héjról és a természetes fogról. Tiszteletben tartva a méreteket, formát, színt és textúrát. Restauráció a technikus, Rafael Stoque (Uberlândia, MG) munkája.

Végleges előnézet, cementáció után.

Kezdeti előnézet.

Végleges előnézet.

Hasonló bejegyzések

CA 1:1- A MEGBÍZHATÓSÁG KÉPVISELŐJE

CA 1:1- A MEGBÍZHATÓSÁG KÉPVISELŐJE

Egyes eszközök még 40 év után is nagy tiszteletnek örvendenek, ezek közé tartozik a Bien Air CA 1:1 és a CA 1:5 elektromos kézidarabja. Állandó fejlesztésük, produktivitásuk és tartósságuk teszi őket a legközkedveltebb modellekké a termékek közül.

1559
10 ok, amiért érdemes a  Panavia SA Cement Plus-t választani!

10 ok, amiért érdemes a Panavia SA Cement Plus-t választani!

Az legújabb generációs PANAVIA SA Cement erősebben kötődik a csiszolt csonkhoz vagy abutmenthez illetve pótláshoz, rövidebb a polimerizációs ideje és nagyobb a stabilitása szobahőmérsékleten.

3314
Emelje magasabb szintre páciense biztonságát az EVO.15-tel

Emelje magasabb szintre páciense biztonságát az EVO.15-tel

Az EVO.15 könyökdarab megfelel a megjelenésre vonatkozó elvárásoknak és a páciens biztonságát is növeli. Kombinálja a svájci precizitást és a versenytársaival összehasonlíthatatlan tartósságot és ergonómiát. Fedezze fel, mi teszi az EVO.15...

1556

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.