Nem csak egy tömb és nem csak egy multi—ez a NexxZr T Multi!

2297
Nem csak egy tömb és nem csak egy multi—ez a NexxZr T Multi!

NexxZr: T Multi (Made in USA) a legújabb generációs fogászati multilayer cirkónium-oxidok (3Y-TZP cervikális, 5Y-TZP incizális) közé tartozik. Magas hajlítószilárdság (1170 MPa cervikálisan, 630 MP incizálisan) és a fokozatos színárnyalat- és transzlucencia átmenet jellemzi. Ez a kombináció optimális lehetőségeket biztosít a monolitikus vagy leplezett szólókoronás vagy híd-restaurációkhoz. A speciális fejlesztésű multi koncepció megváltoztatja az anyag mechanikai és optikai tulajdonságait, ezáltal finom átmenet jön létre a cervikális részektől az incizálisak felé. A magas minőségű gyártási technológia feszültéségmentes szinterezést és nagy pontosságú illeszkedést eredményez a nagy fesztávú restaurációk esetében is.


Sagemax: NexxZr T Multi made in USA

Előnyök

  1. Sima szín és áttetsző gradiens - Többfunkciós esztétika
  2. Nagy szilárdság - Sokféle indikáció
  3. Kiváló minőségű gyártási folyamat - Feszülésmentes szinterezés torzítás nélkül és nagy illesztési pontosság

Hogyan kell pozícionálni a restaurációkat a NexxZr T Multi discben?

Ezen kérdés megválaszolásához részletesen meg kell ismernünk a tömb felépítését. Ahogy az alábbi képen látható, a  NexxZr T Multi disc egyedi incizális és átmeneti réteggel rendelkezik. Az incizális réteg 3 mm, az átmeneti réteg pedig 4 mm vastagságú. A dentin réteg vastagsága 9 mm (14 mm-es tömb magasságon)  és 13 mm (20 mm-es tömb magasságon) között változik a tömb vastagságától függően. A rögzített incizális és átmeneti réteg lehetővé teszi a pozícionálást, ebből kifolyólag egységes eredmények érhetők el, tekintet nélkül a tömb vastagságára. A pozícionálás szempontjából általános ajánlás, hogy a restauráció incizális élét helyezzük 1 mm-rel a tömb felső széle alá.
Ennek az elvárásnak megfelel az alábbiakban bemutatott korona. Ha az incizális pozíció túl intenzívnek vagy vastagnak bizonyul, a restaurációt mélyebbre is helyezhetjük a tömbben. A hídpótlások  esetében fontos megjegyezni, hogy a legnagyobb stressznek kitett területeknek (mint pl. az összekötő részek) a legnagyobb szilárdságú dentin rétegbe kell kerülniük (1170MPa). Az alábbi szimuláció (4 tagú híd) bemutatja, hogy rágóerők által kiváltott legnagyobb stressz a bazális interdentális területeken lép fel (piros/zöld területek). Ebből az okból kifolyólag ajánlott ezen területek polírozása a további előkészítési folyamatok kivitelezése előtt (pl. színezés, glazúrozás). Így a cirkónium felszín durva egyenetlenségei csökkenthetők, és a stessztűrő képesség növelhető ezeken a területeken.

Mely rendeszerek használhatók a  NexxZre T Multi leplezésére és színezésére?

Általánosságban minden kerámia leplező rendszer használható, melyet cirkónium leplezésére fejlesztettek ki. Fontos megjegyezni, hogy a leplező kerámia égetési hőfoka alacsonyabb a cirkóniuménál.
Ebből kifolyólag a leplező kerámia égetési hőfoka < 10.0 x 10° /K kell legyen.

 

Tippek és trükkök a NexxZr T Multival kapcsolatba

Tudta-e hogy alkalmazhatja a NexxZr Glaze Spray-t a NexxZr T Multi restaurációk glazúrozására, melynek használata rendkívül gyors és könnyű?Ennyire egyszerű:

Kép 1. Alaposan tisztítsa és szárítsa meg a ZrO2 restaurációt
Kép 2. Helyezze fel a spray fúvókáját a szórófejre
Kép 3. Jól rázza fel a sprayt 1 percen keresztül
Kép 4. Rövid fúvásokkal vigye fel glazúrt a cirkónium felületére, ettől a felületnek  kissé fényessé kell válnia
Kép 5. Állítsa be az égetési paramétereket a kályhában
Kép 6. Helyezze a restaurációt a kályhába és indítsa el az égetési folyamatot
Kép 7. Finírozza a ZrO2 restaurációt

Íme az eredmén:

SZÓRÓLAP
↓ A szórólap letöltéséhez kérem töltse ki a kérdőívet. ↓ 

  Szórólap kérdőív

Hasonló bejegyzések

Termék-összehasonlítás: NexxZre T Multi/ NexxZre+ Multi

Termék-összehasonlítás: NexxZre T Multi/ NexxZre+ Multi

A NexxZr T Mutli (Made in USA) a legújabb generációs fogászati ​​többrétegű cirkónium-oxid (3Y-TZP cervical, 5Y-TZP incisal) A nagyon nagy hajlítószilárdság (1170 MPa cervical, 630 MPa incsal) és a sima színátmenet és áttetszőség kombinációja...

1863
Érje el az elérhető legjobb minőséget és esztétikát a Sagemax-szal!

Érje el az elérhető legjobb minőséget és esztétikát a Sagemax-szal!

Kezdetben csak fehér, opak és nem megfelelő esztétikájú cirkónium-oxid (ZrO2) volt elérhető. Az utóbbi években a folyamatos újításnek köszönhetően az ittrium-stabilizált cirkónium különböző formáit fejlesztették ki, melyekre a kocka és...

1516
NexxZr T Multi tömbökből készült kiváló esetek

NexxZr T Multi tömbökből készült kiváló esetek

Ivan Unfeter Fogtechnikus, Szerbia Andrea Dalla Costa Fogtechnikus, Olaszország Mark Bultmann Fogtechnikus mester, Németország

908

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.