Popella Dental Studio - Popella Tibor fogtechnikus

5654
Popella Dental Studio - Popella Tibor fogtechnikus


Bérelt asztal mellől, egy saját korszerű fogtechnikáig.


Tanulóéveimet 2005-ben a szombathelyi Teleki Blanka Szakképző Iskola keretein belül édes-apám, Popella András fogtechnikus mester mellett végeztem.

Ezt követően több technikában is dolgoztam, fejlesztettem magam és szaktudásom:

2005 – 2007: Savaria Dent , fogszabályozó szaklabor, Szombathely

2007 – 2008: Kenedli Balázs Dental Labor, Szombathely

2008 – 2010: Kerata Dent, Sopron

2010 – 2011: Gnatotech Kft, Sopron
 


DM: Mikor és hol nyílt meg az ön laboratóriuma?

Popella: 2011. év végén indítottam a vállalkozásomat Sopronban.
 

DM: Hogyan fejlődött?

Popella: Kezdetben egy barátom laborjában béreltem asztalt, akkoriban szinte kizárólag csak kollégáknak dolgoztam, kerámia leplezéseket készítettem nekik. Egy évvel később nyitottam az első saját laboromat, ami még egy egyszemélyes kis fogtechnika volt, itt is jobbára csak leplezésre volt lehetőségem, de ez már egy épületben volt az akkori legnagyobb megrendelőmmel, ami hozta magával a lehetőséget 2014- ben, hogy átköltözzek jelenlegi laboromba, ahol már nem csak egyedül dolgozom.
 

DM: Kik alkotják az Ön csapatát?

Popella: Jelenleg még kis rendszerben, ketten dolgozunk a kollégámmal.
 

DM: Az Ön laboratóriumában a szakma mely területeit fedik le?

Popella: Laborunkban elsősorban rögzített pótlások készülnek, leginkább fémmentes restaurációk, akár csiszolt fog-, akár különböző implantátumos elhorgonyzásokra.
 

DM: Mi az Önök működési elve?

Popella: Számomra a fogtechnika nem csupán megélhetési forma, hanem szenvedély is egyben. Minden munkánknál meg kell jelennie a tökéletesre való törekvésnek, mert a mai világban, ahol óriási a konkurencia, csak így tudunk sikereket elérni.
 

DM: Melyik technológiát és mely gyártókat része- síti előnyben, illetve együttműködik-e valamelyik gyártóval és ha igen, melyikkel?

Popella: Számunkra a CAD-CAM technológia jelenti a mindennapi munka nagy részét, immár egy kiforrott, gyerekbetegségek nélküli rendszer minden előnyével. Ennek alkalmazásával új szintre emelkedett a vázak pontossága, ami tökéletesen mérhető a vállasan előkészített munkák, illetve az implantátumos megoldások esetében. Ebben elsődleges partnerünk a mosonmagyaróvári Dentmill Frézközpont, akik már négy éve stabil és kiemelkedő hátteret biztosítanak számunkra a hétköznapi munkához.
 

DM: Mennyire fontos önnek az együttműködés a fogorvosokkal illetve a páciensekkel és ez megkülönbözteti-e Önt a többi labortól?

Popella: Véleményem szerint ez a legfontosabb az egészben, mert tökéletes munkát kizárólag abban az esetben tudunk készíteni, ha megvan a megfelelő kommunikáció a páciens, az orvos és a fogtechnikus között. Megrendelőim részéről elvárás, hogy jelen legyek már a tervezés fázisában is, a fogszínek választásánál, az esetleges wax-up bemutatásnál – nyerspróbáknál. Lehet ezt másképp is csinálni, de mi ezt az utat választottuk. Tapasztalatom, hogy ez a fajta aprólékosság a siker záloga, elvégre amikor egy elégedett páciens ajánlja tovább az adott rendelőt, abban benne van a fogtechnikai munka is, és ezzel a labor presztízse is növekszik.
 

DM: Ön szerint a folyamatos továbbképzés fontos-e az Ön szakmájában és ha igen, mit tesz a saját fej-lődése érdekében?

Popella: Továbbképzés nélkül könnyen bele szürkülhetnénk a mindennapi munkába, nehéz lenne új inspirációt találni, valamint könnyen elveszíthetnénk a megújulás lehetőségét a mindennapi munkánkban. Manapság sok, szakmában elismert kolléga osztja meg tudását (pl.:Makó János, Kun Attila, Nondas Vlachopoulos, Hiroki Goto, stb.)–, ami mivel egy teljesen más szemlélet, mindig új kapukat nyithat számunkra a tökéletesre való törekvésünkben.
 

DM: Mik a jövőbeni ambíciói és mely irányban szeretne fejlődni?

Popella: Szeretnék a továbbiakban is a kor elvárásainak megfelelve az általam meghatározott úton tovább haladni, reményeim szerint néhány fővel kibővített csapattal.

A képeket készítette: Erdős Zoltán - Sárvár




Hasonló bejegyzések

Tartósabb és hatékonyabb restaurációk létrehozása a Halo™ Matrix Rendszerrel

Tartósabb és hatékonyabb restaurációk létrehozása a Halo™ Matrix Rendszerrel

A Halo™ Matrix Rendszer vonzerejének magját az adja, hogy képes megbízható fogszeparálást és kontúrozást biztosítani, amely utánozza a természetes fogazati anatómiát. Ez a komponensek stratégiai tervezésén keresztül valósul meg, beleértve az éket...

460
CATO OK szék

CATO OK szék

Az OK széket a lovasok inspirálták: hosszú lovaglás után is megőrizték a jó testtartásukat és a felsőtest tökéletes egyensúlyban maradt. Ez a megfigyelés vezetett az elterjedt “nyergszék” megalkotásához, mely sokféle beállítást kínál.

868
VistaScan Nano Easy – megbízható diagnosztika egy kompakt egységben

VistaScan Nano Easy – megbízható diagnosztika egy kompakt egységben

A VistaScan Nano Easy-vel egy modern film -szkenner áll rendelkezésére kiváló minőséggel. A kis helyfoglalásának köszönhetően könnyen elhelyezhető egy rendelőben- így röntgent is készíthet és szkennelhet a fogászati kezelőszék mellett.

2145

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.