Tetric EvoCeram Bulk Fill és Bluephase Style

1494
Tetric EvoCeram Bulk Fill és Bluephase Style

Tetric EvoCeram Bulk Fill korszerı technológián alapuló, fényre keményedő, röntgenárnyékot adó, a hátulsó fogak közvetlen fogtömésterápiájára szolgáló nanohibrid-kompozit. A Tetric EvoCeram Bulk Fill a 400–500 nm hullámhosszú fényre (kékfény) keményedik ki és maximum 4 mm-es rétegekben alkalmazható.

– Tejfog tömések
– Restaurációk a hátulsó fogtérségben (I. és II. osztály, egyedi taréjok cseréjével együtt)
– V. oszt. tömések (fognyakszuvasodás, gyökéreróziók, ékalakú defektusok).
– Rekonstrukciós felépítés
– Kiterjedt barázdazárás őrlő- és kisőrlőfogakon

1. Színmeghatározás
Színmeghatározás előtt tisztítsa meg a fogat. A színt még nedves fog esetén kell meghatározni.
2. Izolálás
Megfelelő mértékı izolálásra van szükség, leginkább kofferdammal 
3. Üregalakítás
Az üregalakítás az adhéziós technika szabályainak szem előtt tartásával történik, azaz a fog keményszövetének kímélésével. Ne készítsen éles belső éleket és szögeket vagy további bemélyedéseket a fogszuvasodástól mentes zónákban. Az üreg méretét lényegében a caries, ill. a régi tömés kiterjedése határozza meg. Az elülső fogak szakaszán élezze le a zománcszéleket, a hátsó fogak tartományában csak az éles zománcszéleket kell könnyedén letörni vagy lekerekíteni (kikészítOE gyámánttal, 25 – 40 mikrométer). Fogszúmentes fognyakdefektusokat ne készítsen elő, hanem csak tisztítsa meg azokat horzsakővel, ill. megfelelOE tisztítókrémmel, valamint gumikehellyel vagy kis, forgó kefével. Végül távolítsa el az összes maradékanyagot az üregből vízpermettel, majd fújja szárazra az üreget víz- és olajmentes levegővel.
4. Fogbélvédelem/alátömés
Ne alkalmazzon alapozó anyagot, ha zománc/dentin kötőanyagot használ. Csak igen mély, fogbélközeli üregek esetén fedje le a területet kalciumhidroxid- készítménnyel, majd alkalmazzon nyomásálló cementréteget (pl. üvegionomer-cement).
A fennmaradó üregfalakat ne fedje le, hogy alkalmazhatók maradjanak zománc-dentin adhéziós szerrel történő tapadás-elősegítéshez.
5. Matrica/fogközi ék alkalmazása
Használjon körülfogó matricát a proximális térségre kiható üregeknél, vagy pedig szétszedhető matricát és ékelje be.
6. Előkezelés/a tapadást elősegítő anyag alkalmazása
Az előkezelést és a tapadást elősegítő anyag alkalmazását az alkalmazott termék használati utasítása szerint végezze. 
7. Tetric EvoCeram Bulk Fill alkalmazása
A Tetric EvoCeram Bulk Fill anyagot optimális eredmény elérése céljából max. 4 mm-es rétegvastagságokban alkalmazza, majd adaptálja megfelelő mıszerrel. Nagy, a kontaktpont-kialakítást
megnehezítő üregek esetében ezenfelül speciális kontaktpontmıszert is alkalmazhat.



Bluephase Style energiagazdag kek fenyt letrehozo LED polimerizacios lampa. Fenyre kemenyedő fogaszati anyagok kozvetlenul a fogaszati rendelőben tortenő polimerizaciojara terveztek. A rendeltetesszerű hasznalat tartalmazza az ebben a Hasznalati utasitasban levő megjegyzesek es előirasok betartasat is. A szelessavu spektrumaval a Bluephase Style minden, a 385 – 515 nm hullamhossztartomanyban fenyre kemenyedő fogaszati anyag polimerizaciojara alkalmas. 

Ezek koze az anyagok koze tartoznak: 

 

  • tomőanyagok,
  • kotőanyagok/ragasztoanyagok, 
  • alapozok, 
  • alabelelő anyagok, 
  • barazdazaro tomőanyagok,
  • ideiglenes anyagok, 
  • valamint ragasztoanyagok,
  • tartoszerkezetekhez es indirekt restauraciokhoz, 
  • keramia inlay-ekhez 

 

Hasonló bejegyzések

Efficient and esthetic restoration of posterior teeth

Efficient and esthetic restoration of posterior teeth

With the introduction of a flowable bulk-fill composite to complement its sculptable posterior composite Tetric EvoCeram Bulk Fill, Ivoclar Vivadent has...

1123
Editorial Tetric EvoFlow Bulk Fill

Editorial Tetric EvoFlow Bulk Fill

A time-saving workflow Bulk fill composites have paved the way for new strategies in dental composite technology. The demand for systems that are ever...

1850

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.