Tisztább, mint a levegő a Himalájában!

3144
Tisztább, mint a levegő a Himalájában!

A sűrített levegő elengedhetetlen a fogorvosi rendelőben.  Például hosszan tartó kötés biztosítható, amikor szárazra fújjuk a kezelendő felületet a helyreállító kezelésen. Még ennél is fontosabb, hogy csökkentheti a kezelés helyének kórokozókkal történő szennyeződését, és elősegíti a fertőzések elkerülését. Ehhez azonban feltétel, hogy maga a sűrített levegő teljesen higiénikus legyen. Az egyszerű szűrők önmagukban nem elegendőek.

Sűrített levegőre számos fogászati alkalmazásban szükség van. Ennek következménye a készülékek és alkatrészek széles skálája - a kézidarabok és nyomásátalakító gépek turbináitól, a laboratóriumi precíziós maróvágók vezérléséig. Végül, de nem utolsó sorban fogászati levegőt használunk a kezelendő felületen kezelés során, közvetlenül a páciens szájában. Mindezen alkalmazási területeken különféle tényezőket kell figyelembe venni, melyek olyan kockázatokhoz kapcsolódnak, amelyeket nem szabad alábecsülni

A víz, mint rizikó faktor

A túl magas víztartalmú sűrített levegő csökkenti a fogorvosi adhezív tapadási erősségét. Valamint fennáll a forgóeszköz korróziójának a lehetősége is. Ráadásul a nedves levegő – főleg, ha még meleg is – ideális környezete baktériumoknak, vírusoknak, gombáknak: Vörös riadó! A fogorvosnak mindig számítania kell nyílt sebekre a páciens szájában.

Ha mindehhez hozzáadjuk a legfinomabb részecskéket, azok vízzel és olajjal együtt olyan csiszoló pasztává alakulhatnak, amely a hajtóműben homokként működik. Ez hátrányosan befolyásolja a turbina összes csapágyának működését, megzavarja a turbinafejek légkörét, és tönkreteszi a csapágyakat és a tengelyt.

A gyorsan forgó alkatrészekhez szükséges hűtés csökken, ami azok alkatrészkopását okozza. Még a páciens is észreveheti ezt, kellemetlen szagok formájában.

Az olaj, mint rizikó faktor

Az iparban használt egyszerű készülékek tesztelt és már kipróbált olajozást használnak. Így csökken a dugattyúk, csapágyak és tengelyek kopása, és a munkát alacsony pulzálással, egyenletes levegővel támogatja. De ez azt is jelenti, hogy a környezetben olajcseppek, olajköd vagy olaj / víz emulzió maradékanyagai lehetnek. A viszkózus kenőolaj keveredhet a fogászati turbinák alacsony viszkozitású olajával és, főleg a már részben oxidálódott, hőnek kitett tömőanyag részecskékkel keveredve, a turbinafejek tömítéseibe ragadhatnak. Bármilyen, a páciens szájában kialakuló olaj filmréteg, a helyreállító kezelés sikertelenségéhez vezethet.


Több biztonság – kevesebb karbantartás

Olajmentes, száraz és higiénikus - minimális fertőzésveszély és a hatékonyabb kezelés mellett, alacsonyabb karbantartást is eredményez. Az éves szűrőcsere, amelyet a fogorvosi csapat másodpercek alatt könnyedén elvégez, gyakorlatilag ez minden, ami szükséges. Ettől eltekintve, az összes vezető gyártó, (pl. Dürr Dental, Bietigheim-Bissingen, Germany) kompresszorai abszolút karbantartásmentesek. A rendelő ezzel megspórolhatja a drága szerelőt és a munkát megzavaró leállást. A fogászati csapatnak nincs min aggódnia egy ilyen kompresszor beszerelése után.

Antibakteriális belsőtartály bevonat a nagyobb biztonság érdekében

A korrózióvédő réteg mellett a Dürr Dental kompresszorok tartályainak belseje egy speciális antibakteriális anyaggal van bevonva, amelyet háztartási készülékekben és az iparban is használnak.

A finom bevonat már jelenleg is ellátja baktériumcsökkentő hatását a hűtőszekrényekben, textíliákban vagy a világításkapcsolókon és aljzatokon. A nanoezüst részecskék blokkolják az enzimeket, amelyek a bakteriális energiacserét okozzák.

A Dürr Dental kompresszor nyomástartályában található antibakteriális bevonat még nagyobb biztonságot nyújt, és megakadályozza a korróziót.

Optimális a maró- és csiszológépek folyamatos működtetésére

A maró- és csiszológépek különösen nagy igényeket támasztanak a kompresszorokkal szemben, hogy megbízható és állandó sűrített levegőt biztosítsanak. A marógépek a működés alatt nem szüneteltetik a levegővételt, ezért az olajmentes és száraz sűrített levegő maximális elsőbbséget élvez. A marógépet működtető kompresszoregységek működési ciklusa messze meghaladja a normál fogorvosi kezelésekhez szükséges működést. A Dürr Dental komplexen kifejlesztett, folyamatos működésre tervezett technológiája minden igényt kielégít. A kiváló minőségű rendszerelemek nagy pontosságot és csendes üzemet biztosítanak. A kompresszorok nemcsak halkabbak, hanem hosszabb az élettartamuk is.

A membránszárító egység szabadalmaztatott technológiával a hagyományos adszorbens szárítókhoz képest

A maró és faragó gépek által megkövetelt sűrített levegő folyamatos, zavartalan áramlása rendkívül hosszú kompresszorműködést tesz lehetővé rövid leállási ciklusokkal. Miután a kompresszor hosszabb ideig futott egy adszorbens szárítóval, a szárítóban nagyobb nedvesség alakul ki, mint a normál fogászati műveletek során. A kompresszor kikapcsolása után a nedvesség nem távozik maradéktalanul a szárítóból, mivel ez a regenerálódási idő általában alul-kalkulált. A rövid regenerálódás a sűrített levegő nedvességtartalmának fokozatos növekedéséhez vezet. Az egyszerű adszorpciós szárítókkal ellátott kompresszorok ezért nem alkalmasak ilyen gépek működtetésére. A Dürr Dental innovatív membránszárító egysége szükségtelenné teszi a regenerálási időt. A száraz, sűrített levegő állandó folyamatos biztosítása garantált.


Csúcsminőség

A Dürr Dental kompresszorai alapból membrántechnológiával és antibakteriális belső tartály bevonattal rendelkeznek. A meglévő rendszerek szükség esetén kiegészíthetők membránszárító egységgel. Modellek, melyek pontosan illeszkednek a megfelelő követelményeknek minden méretű praxishoz elérhetők - a "Tornado"-tól (368.336 Ft) egy kezelőbe, a "Duo" (1.362.516 Ft) és a "Trio"-on (1.681.957 Ft) keresztül, egészen a négy vagy öt orvosnak elegendő Quattro-ig. A „Tandem” névvel ellátott modellek esetében, egy további egység hozzáadásával a praxis bővíthető, a teljesítmény könnyedén megduplázható. 

A "Quattro Tandem” (2.27.476 Ft), amely két egységből, összesen nyolc hengerrel hatalmas teljesítményt nyújt, különösen alkalmas nagyobb fogászati rendelők és laboratóriumok számára. A Dürr Dental klinikák részére sűrített levegős berendezéseket ajánl 30-50 kezelőhelyhez, illetve ezen felül is, ha a szükséges.

Hasonló bejegyzések

NextDent - Vezető a fogászati 3D-s nyomtatási anyagok terén!

NextDent - Vezető a fogászati 3D-s nyomtatási anyagok terén!

Az egyik legdinamikusabb terület a 3D-s nyomtatás. A NextDent az eindhoveni TNO Additive Manufacturing céggel közösen alkotott meg egy izgalmas új 3D-s nyomtatási újítást a fogászati technológia és a fogászati kezelés számára.

2838
Ceramill Motion 3- hozzáférhetőség bárhol-bármikor

Ceramill Motion 3- hozzáférhetőség bárhol-bármikor

A  Ceramill Motion 3 hatalmas fordulatot jelent a laboratóriumi gyártástechnológiában: a világ legintelligensebb hibrid készüléke kiváló minőségű restaurációkat gyárt, az anyagfelhasználása sokszínű és rengeteg indikációs területen...

2189
Monolitikustestvérek

Monolitikustestvérek

Individualizált monolitikus fogpótlások készítése IPS e.max CAD LS2 és Zenostar ZrO2 felhasználásával Azok...

2342

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.