Hívjon minket:
+36-62 55 40 80
Tudjon meg többet a Hyflex EDM rugalmasságáról

Tudjon meg többet a Hyflex EDM rugalmasságáról

Tudjon meg többet a Hyflex EDM rugalmasságáról
Tudjon meg többet a Hyflex EDM rugalmasságáról
0 210

A  HyFlex EDM eszközök a gyökérkezelő eszközök 5. generációját képviselik.Az innovációs gyártási technológiának köszönhetően a  HyFlex EDM NiTi eszközök teljesen új tulajdonságokkal rendelkeznek, a gyártási folyamat során elektromos kisülésen alapuló megmunkálást alkalmaznak. A folyamat során létrejön a NiTi eszközök egyedi felszíne, ami a  HyFlex EDM eszközöket tartósabbá és törésbisztossá teszi. A rugalmasság és törésbiztosság egyedi kombinációja lehetővé  teszi a gyökércsatorna megmunkálás során használt eszközök számának csökkentését. Az felhasznált eszközök számának redukálásával viszont nem jár együtt a csatorna anatómiájának megváltozása. Ahogyan a HyFlex CM eszközök, a HyFlex EDM  tűk is rendelkeznek a már ismert kontrollált memória effektussal (CM). A gyártási folyamat során a kristályos általakulások (ausztenitből martenzitbe) szobahőmérsékleten mennek végbe a hagyományos NiTi eszközökkel ellentétben. Ez a tulajdonság teszi őket extrém rugalmassá, törésbisztossá, valamint többszöri regenerációra alkalmassá.

  • Tengelyirányú csatorna megmunkálásra alkalmasak
  • Többszöri regeneráció és újrafelhasználás
  • A biztonságos használat érdekében speciálisan erősítettek
  • Magasfokú rugalmasság
  • Extrém mértékű törésbisztosság

Kontrollált memória

A kontrollált memóriának köszönhetően az eszköz előhajlítható az extrém mértékben görbült csatornák esetén, a tű mindig a csatorna tengelyében halad, ezzel csökken a lépcsőképződés és a csatorna-áthelyeződés valamint a perforáció veszélye. A rozsamentes acél eszközökhöz hasonlóan a HyFlex EDM tűk előhajlíthatók.

Ez kulcsfontosságú az extrém mértékben görbült csatornák megmunkálása során a lépcsőképződés megelőzése végett. 

1200%-kal nagyobb törésbiztosság. Az erre vonatkozó tanulmányok megállapították, hogy a HyFlex EDM eszközök 1200%-kal jobban ellenállnak a fáradásnak versenytársaiknál.

Vizuális kontroll a hőkezelés után

A HyFlex EDM NiTi tűk beépített alakmemóriával rendelkeznek. A spirális forma megváltozásával a megmunkálás során képződő stressz csökken, eredeti formájukat pedig hőkezelés után nyerik vissza. Egyetlen hőkezelési ciklus is elegendő az autoklávban az eredeti alak visszanyeréséhez, kristályos szerkezetük visszaállásához és ahhoz, hogy újra ellenállóvá váljanak az anyagfáradásnak. Amennyiben a hőkezelés során az eszköz nem nyeri vissza eredeti alakját, plasztikusan deformálódik, ez növeli a törés veszélyét. Amennyiben az eszköz szemrevételezése során ezt tapasztaljuk, nem javasolt a tű újrahasznosítása. A hagyományos NiTi eszközökhöz képest sokkal többször hasznosíthatók újra.

BROSSÚRA
↓ Töltse le a brosúrát az űrlap kitöltésével ↓ 

  Űrlap:

Hasonló bejegyzések
VDW.GOLD RECIPROC- Endo motor beépített apex-lokátorral reciprok és folyamatos rotációs módban VDW.GOLD RECIPROC- Endo motor beépített apex-lokátorral reciprok és folyamatos rotációs módban
VDW.GOLD RECIPROC- Endo motor beépített apex-lokátorral reciprok és folyamatos rotációs módban.

Minden egyben: VDW.GOLD®RECIPROC® hatékony preparációt kínál megbízható hosszmeghatározással, mindezt egy eszközön belül. A funkciók széles palettáját kínálja előbeállításokkal mindenféle csatornamegmunkáló-rendszerhez, rotációs és reciprok módban is használható.
Részletek
3128
Univerzális flexibilis eszköz - Reciproc blue Univerzális flexibilis eszköz - Reciproc blue
A VDW folyamatos innovációs eljárások keretén belül kifejlesztett egy speciális hőkezelést, hogy még több flexibilitást adhasson a NiTi tűknek. A RECIPROC® megjelenése után 5 évvel később  a VDW 2016-ban piacra dobta a RECIPROC® blue-t - egy univerzális flexibilis eszközt az esetek nagy részének megoldására. A  RECIPROC blue eszközöket nikkel-titánból készítik (NiTi), egy innovációs hőkezelésnek vetik alá őket, módosítva a molekuláris felépítésüket, így növelve a ciklikus fáradással szembeni ellenállásukat és flexibilitásukat. Ezzel az eljárással a tűk jellegzetes kék színt kapnak. 
Megosztás
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.