Vertex ThermoSens-a jövő kivehető pótlása

8311
Vertex ThermoSens-a jövő kivehető pótlása

A Vertex ThermoSens kivehető pótlások a rugalmas protetikai pótlások legújabb generációját képviselik a nemzetközi kereskedelemben.

Ezt a terméket a Vertex cég felkérésére fejlesztette ki egy holland kutatóintézet. A Vertex cég egy olyan anyagot keresett, mely méltó utódja lehet a hagyományos akrilátnak, amely alkalmazásával lehetővé válik a fém mellőzése a protetikai pótlásokból. Olyan anyagra volt szükség, mely kielégítő százalékarányú rugalmassági modulussal rendelkezik, mégis képes elviselni a rágási nyomást és kivételesen ellenálló. Így jutottak el a Thermo-Sens-ig. A ThermoSens anyag kémiai összetételét tekintve poliamid.

 

A ThermoSens ereje és kényelmes viselete egyetlen a piacon jelenlévő protéziskészítésre használt anyaggal sem összehasonlítható. Az anyag szilárd alapszerkezete lehetővé teszi, hogy belőle kivételesen vékony protézisek készüljenek, mely tökéletesen megfelel és fekszik a páciens szájában. Az akrilátprotézisekkel ellentétben, amikor a páciens kiejti a kezéből a protézist vagy helytelenül használja, az anyag termoplasztikus alapja elnyeli az ütés erejét, ezáltal megakadályozza a törést vagy az elválást. A ThermoSens törhetetlen és kiválóan megfelel a pácienseknek. A ThermoSens teljes és részleges protézisek készítésére is egyaránt alkalmas. Különlegesen alkalmas implantátumokra készülő pótlások készítésére, splintek és ideiglenes koronák, hidak is készülhetnek belőle, melyek kivételes szilárdsággal rendelkeznek, és hosszú időn keresztül képesek ellátni funkciójukat. A ThermoSens egyik legnagyobb előnye, hogy javítható, alábélelhető, fogbepótlás lehetséges.

A ThermoSens a biokompatibilis anyagok közé tartozik. A ThermoSens anyagokhoz semmilyen folyékony kémiai anyagot nem adnak a gyártási folyamat során, a befejezőfázisban sem. Ez kedvező hír azon páciensek számára, akik allergiásak különféle kémiai anyagokra vagy az akrilátra. A ThermoSens monomer mentes termék, így ideális azon páciensek számára, akik nem szeretnék vagy nem tudják elfogadni a más anyagokból készült protéziseket, melyek esetleg allergiás reakciókat válthatnak ki. Gyakorlatilag erre az anyagra lehetetlen bármilyen allergia.

 

A ThermoSens nagy sűrűsége miatt folyadék és ételmaradék maradhat a protézis belső felszínén. Ilyen módon idővel a színe változhat, barnásan vagy sárgásan elszíneződhet, de ha a protézist meghatározott idő múlva újrapolírozzák, visszanyerhető az eredeti fénye. Az elszíneződés mindig a felszínen marad, nem tud bejutni a protézis belse jébe. A ThermoSens felszíne gyakorlatilag áthatolhatatlan még azokban az esetekben is, amikor a páciens sok kávét fogyaszt, dohányzik vagy szénsavas üdítőitalokat fogyaszt.

A többi cég gyártástechnológiájával ellentétben, ahol a színezék a gyártás végén kerül az anyagba, a nylonfázis képződése után (fehér fázis öntése színezékkel), a ThermoSens a keverési fázisban adja az anyaghoz a színezéket. A szín egyenletesen eloszlott és minden további színezék hozzáadása egyenletes. Ilymódon megszűnnek a foltok, visszaverődések és más természetellenes homályosodások, melyek így nem jelentkeznek a páciens szájában. A ThermoSens 15 színben elérhető.

Az akrilátprotézisekkel ellentétben, melyek 8%-os zsugorodást mutatnak a ThermoSens zsugorodása kisebb, mint 1%, így biztosítva, hogy az elkészült protézis kiválóan fog illeszkedni a páciens szájában. Ez az elenyésző zsugorodási százalék miatt élvez elsőbbséget a ThermoSens minden más jelenleg ismert hagyományos vagy rugalmas rendszerrel szemben.

A ThermoSens protézisek a szemi-fexibilis protézisek közé tartoznak. Csak annyira rugalmasak, amenynyire ez még megendegett a fogászatban. A teljes protézisek esetében a rugalmasság nem észlelhető a beleültetett fogak miatt, mely nem enged flexibilitást. A részleges protézisek viszont rugalmasak testhőmérsékleten is és szájbakerülve rugalmasabbak lesznek, mint szájon kívül.

A ThermoSens-ből készült protézisek gyakorlatilag elpusztíthatatlanok. Előnyük az akrilát protézisekhez képest a szilárdságuk és kis súlyuk. Rendkívül könnyűek, és minden páciens, akinek a laboratóriumunkban készült a protézise egyezik azzal, hogy sokkal könnyebb őket megszokni, mint az akrilátprotéziseket, hasonlóan egyezik a véleményük abban, hogy sokkal kényelmesebb a viseletük és jóval kevesebb a feltörés.

Az ebből az anyagból készült protézisek ideálisak a páciensek számára. Könnyűek, ugyanakkor szinte láthatatlan kapcsok nélkül. A protézisek nagymértékben redukálhatók, ez az ami miatt a pácienseknek annyira tetszik. A kapcsokat úgy tervezik, hogy a fogakon helyezkedjenek el és ne az ínyen, mint a korábbi rugalmas rendszereknél.

A ThermoSens-szel dolgozni nagyon érdekes feladat. A készítés teljesen más, mint az akrilátprotézisek esetében. Az anyag egyszerűen kidolgozható, gyorsan és könnyen polírozható. A ThermoSens kevésbé elterjedt anyagnak számít. A fogorvosok előítéletekkel vannak iránta, ám amikor egyszer kipróbálják, szembesülnek vele, mennyi lehetőség van ebben az anyagban. Ha az előírásoknak megfelelően dolgoznak vele és nagyon fontos kihangsúlyozni: az eredeti géppel, melyet a kivitelezésére gyártanak, mindenki elégedett lesz vele, kiváltképp a páciens, aki olyan pótlást kaphat, amit jól használhat.

 

Hasonló bejegyzések

Szinte eltörhetetlen fogsorok - ThermoSens

Szinte eltörhetetlen fogsorok - ThermoSens

A Vertex™ ThermoSens a Vertex-Dental B.V. cég innovatív, szinte eltörhetetlen, új monomermentes merev fogsor-alapanyaga.

13744
Ismerje meg a Vertex™ ThermoSens előnyeit

Ismerje meg a Vertex™ ThermoSens előnyeit

A Vertex ThermoSens egy innovatív, törhetetlen, monomer-mentes rigid fogsor alaplemez-anyag. Nagyon sok előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Indikációs területei a teljes és részleges fogsorok, fogszínű koronák-hidak. Szilárdság, esztétika és...

1249

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.