Címlap > Tovabbkepzés > Kurzus csomagok fogtechnikusoknak 2018.

Kurzus csomagok fogtechnikusoknak 2018.

Kurzus csomagok fogtechnikusoknak 2018.

 

A Dental Medical ebben az évben kurzuscsomagokat ajánl fogtechnikusok részére, négy országban Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában és Ausztriában. Remek lehetőséget kínálva ezzel, a legújabb technikák, termékek megismertetésére a fogászati szakma kiválóságainak tolmácsolásában. Jelentkezzen időben!
A helyek korlátozottak. Jelentkezését elküldheti Email-ben: info@dental-medical.hu vagy telefonálhat is nekünk: 0630/78-96-445

ÁR: 1600 euró + ÁFA

ÚJDONSÁG: Fizetési lehetőség III részletben: 

I részlet 25.04.2018-ig

II részlet 30.06.2018-ig

III részlet 10.09.2018-ig 

 

 

Kurzustémák és időpontok:

 • 2018/04/25.-26. Belgrád - "A porcelánrétegzésről bővebben"- Hatékony módszer arra, hogyan reprodukálhatjuk a természetes fogakat egyszerűbben
  Hiroki Goto

A résztvevők megtanulják, hogyan kell kiválasztani a megfelelő cirkontömböt, hogyan rétegezhetik a színeket, belső festési és glazúrozási technikát sajátítanak el.
A kurzus programja rugalmasan változtatható a képzés két napjában. Minden résztvevő számára alapvető feladat lesz egy teljes rétegzett anterior korona elkészítése és az egyszínű festési technika elsajátítása egy monolitikus posterior koronán.

 

 • 2018/05/26. Szabadka – "3Shape és Exocad, 3D nyomtatás bemutató"
  Gusztav Bacslia
  Aleš Tomšić

Az utóbbi évtizedekben a  fogtechnika mint mesterség nagyban változott.  A változás  a digitalizáció felé irányult, mely mint segédeszköz jelentkezett  a fogpótlások kidolgozásában. 
Annak ellenére, hogy a technika már igen fejlett, továbbra is akadnak nehézségek a digitális megvalósításban, melyhez segítséget nyújtanak a 3D nyomtatók. Előadásunkkal szeretnénk Önöknek azon lehetőségeket és elnyőket bemutatni melyeket ezek a rendszerek nyújtanak.

 • 3D nyomtatók története,
 • 3D nyomtatók fajtái,
 • az anyagok fajtái melyek használatosak a fogpótlások kidoglozásához,
 • szoftver és hardver,
 • Shera 3D eco-print nyomtató bemutatása,
 • Geller modell nyomtatása.

 

 • 2018/06/30. Zágráb - "Modelláció a frontrégióban-fehér és rózsaszín technika"
  Andrej Lazić

Függetlenül attól, hogy egy digitális érában élünk, a morfológia és a gnatológia ismerete kulcsfontosságó a siker elérésében, még akkor is, ha a protetikai munkák digitális CAD technológiás tervezéséről van szó. A legjobb módszer e tudás eljsajátítására a viaszmintázás. A kurzus mindazok számára ajánlott, akiket érdekelnek a frontfog mintázás és ínymintázás apró titkai, illetve azoknak, akik egy magasabb szintre szeretnék emelni a viaszmintázási tudásukat. A kurzuson a kiemelkedő tulajdonságú új Renfert GEO Exper-wax viaszokat fogják használni a résztvevők.

 

 • 2018/09/22. Bécs – "Mesterkurzus fémmentes témakörben, IPS e.max litium-diszilikát és Zenostar cirkónium felhasználása"
  Michele Temperani

Ebben a műhelymunkában egy nagy- és egy kismetszőfog, valamint egy szemfog kerül kidolgozásra az új IPS e.max PRESS MT és HT kerámiával, illetve az IPS Zenostar T1 cikrónium felhasználásával.
A kurzuson egy üvegkerámia alapot és egy cikónium alapot fognak a résztvevők leplezni az IPS e.max Ceram-mal, felhasználva még az IPS e.max Ceram Powder Dentin, IPS e.max Ceram Select, IPS e.max Ceram Ivocolor-t egyéni rétegzési technikával.
Az alkalmazni kívánt technika elméletben és gyakorlatban is be lesz mutatva.
A gyakorlati fázisok között be lesznek mutatva fotózási technikák is, valamint multimédiás prezentációk készítési módjai is.
A gyakorlati munka alkalmával a résztvevőknek lehetősége lesz egy előre meghatározott hattagú akrilát híd készítésére és kidolgozására, melynek segítségével a tanult esztétikai elveket alkalmazhatják és tökételesíthetik az felületi textúrális elemeket.

 

 • 2018/10/26.-27. Belgrád - "Minden egyben: héjak, minimálinvazív restaurációk"
  Attilio Sommella

A kurzus első sorban azok számára ajánlott, akik szeretnének elmélyülni az esztétikai fogászatban, mely napjainkban vezető eleme a szépészeti beavatkozásoknak. Az esztétiai fogászat egy  munkafilozófia, a funkció és a precizitás ötvözésén alapul.
A kurzus folyamán elmélyülünk a természetes fog részleteiben, ezen belül a dentin felépítésében és kiterjesztésében, majd rátérünk az metszőél komplex struktúrájának elemzésére, amely mérföldköve annak esztétikai szemléletnek, ami a kurzus témája.
Ez után elemezni fogjuk a kurzus során használt kerámiát, majd a résztvevők elsajátíthatnak egy standardizált  és megismételhető kerámia rétegzési módszert.  A képzés magába foglalja a kurzuson használt  kerámiatípus  gyakorlati alkalmazást is, melynek során a résztvevők egy valós eseten (egy darab kerámia héj készítése) egy extrakemény szekcionált gipszmodellen próbálhatják ki az oktatott technikát egy palatinális sablon segítségével, melynek segítségével az összes előzőleg ismertetett elméletet alkalmazhatják a résztvevők.
Tömören megállapíthatjuk, hogy a kurzus célja, hogy minden fogtechnikus számára olyan ismereteket nyújtson, melyek segítségével kifinomult esztétikájú, valóban versenyképes protetikai munkák elkészítésére nyílik lehetőség.

 

 • 2018. november 22-24. Maribor – "Háromnapos Makó János morfológiai kurzus Mariborban - az őrlőfogak anatómiája és a funkció"
  Makó János

Őrlőfogak anatómiájának részletes megismerése a forma és a funkció összefüggéseinek megértése. Kurzusismertető: Nemcsak azt vizsgáljuk, hogy hogyan néznek ki az őrlőfogak hanem, hogy miért néznek úgy ki, ahogy. A kurzus végére megértjük a 2 és 3 pontos érintkezéseket, az okklúziós iránytű lényegét és fontosságát. Ezen tudások segítségével teljes képet kapunk a forma és funkció közötti összefüggésekről.

A gyakorlati részben az alsó és felső molárisokat (4; 5; 6) mintázzuk meg viaszból a beartikulált modelleken, kicsiszolt rágófelszínű ,,óriás modelleken'' gyurmából mintázzuk meg a rágófelszíneket.

A három nap után nem csak szebb molárisokat, de jobb funkcióval tudunk majd készíteni. Képesek leszünk, a gnathológia követelményeinek megfelelő rágófelszíneket mintázni.A szájban végzett munkáknál pedig gyorsabban és hatékonyabban tudjuk becsiszolni a rágófelszíneket.

A megszerzett tudás nem csak a fix fogpótlások készítésénél segít, hanem a kivehető fogsorok, direkt tömések illetve a fogszabályozás munkafolyamataiban is.

 

 • 2018/12/02. Zágráb– "Esztétika 6 anterior cirkónium koronán"
  Nondas Vlachopoulos

 

2 órás elméleti oktatás Nondas előadásában: “Teljes kerámia restaurációk: Művészet a design mögött”
Bemutató: “Kerámia rétegzés 6 anterior Katana cirkónium koronán Noritake CZR-rel”
Célkitűzések: A váz tervezése és ennek jelentősége a préskerámia restaurációk esztétikájának növelésében.
Belső színezési technika, fluoreszcencia növelése a cirkónium restaurációk esetében. 
Földpát héjak rétegzése lépésről- lépésre “egy égetésű technika”.

Hagyjon üzenetet