Hívjon minket:
+36-62 55 40 80
Blog

Blog

Lágyszöveti emergencia-profil rekonstrukció Lágyszöveti emergencia-profil rekonstrukció
Egy újszerű eljárásról szóló esettanulmány, melyben anatómikus gyógyuló-csavarokat használnak egyfázisú műtéti eljárásban

A periimplantáris lágyszövet formázása alapvető lépés az anatómikusan formázott, élethű és könnyen tisztítható fogpótlás kialakításánál, mely a páciens számára hatékony plakk kontrollt tesz lehetővé. A műtét során alkalmazott anatómikusan formázott gyógyulócsavarok használata  egyszerű módja a lágyszöveti dimenziók javításának, valamint gyors, egyszerű és költséghatékony lehetőség a lágyszöveti topográfia kialakítására.
Minimálinvazív, nem sebészeti parodontális terápia a Vector® Paro Pro ultrahangos eszközzel Minimálinvazív, nem sebészeti parodontális terápia a Vector® Paro Pro ultrahangos eszközzel
Két világszintű munkacsoport 2017-es jelentése szerint - mely a parodontális és periimplantáris állapotok és megbetegedések osztályozásáról szólt- a parodontitis egy krónikus multifaktoriális gyulladásos eredetű megbetegedés, melynek kialakulása a biofilmhez köthető és a fog tartószerkezetének progresszív destrukciója jellemzi. Jellemzői közé tartozik a fogágy tartószöveteinek elvesztése, mely tapadásveszteséggel (CAL, angol: clinical attachment loss), alveoláris csontveszteséggel, parodontális tasakok kialakulásával valamint ínyvérzéssel jár együtt. A parodontitis gyakori előfordulása miatt hatalmas problémát jelent a közegészségügyben: fogvesztéshez vezethet, negatívan hathat a rágásra, esztétikai problémákat okozhat, társadalmi egyenlőtlenségek forrása lehet és ronthatja az életminőséget. A parodontitis az egyik vezető oka a fogatlanságnak és rágási diszfunkcióknak, ami jelentősen megnöveli a fogászati kezelések költségét és negatív hatással van az életminőségre.  
Ragaszkodjon az innovációkhoz: A modern adhezívek 5 előnyös tulajdonsága Ragaszkodjon az innovációkhoz: A modern adhezívek 5 előnyös tulajdonsága
A radioopacitástól kezdve a káriesz-érintett dentinfelszínek lezárásáig a modern univerzális adhezívek széles variációs lehetőségekkel hozakodtak elő, melyek a használatot sokkal hatékonyabbá tudják tenni. Itt az ideje, hogy újra felfedezzük az univerzális adhezíveket és 5 új előnyös tulajdonságot megismerjünk, amin eddig lehet hogy átsiklottunk. 

A demográfiai mutatókból kiindulva, a páciensek elvárásai-, a technika és a filozófia fejlődése miatt vagy az orális egészségről alkotott kép miatt - a fogászat folyamatosan fejlődik. Ezek a változások folyamatosan új innovatív fogászati anyagok megjelenését indukálják, beleértve az adhezíveket is. A gyártók folyamatosan fejlesztik a fogászati adhezíveket hogy megfeleljenek a kezelőorvosok legújabb elvárásainak. Különösen az univerzális adhezívekre koncentrálnak, hogy javítsanak a megjelenésükön és egyszerűsítsék használatukat. Egy jó univerzális adhezívnek a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie: -Magas kötőerő; -Direkt és indirekt restaurációk ragasztására alkalmas; -Különféle restaurációs anyagokhoz (pl. üveg-kerámia, cikrónium, fémek és kompozitok) való kötődés extra primer igénye nélkül. Az univerzális adhezívek önmagukban is megfelelnek ezeknek a követelményeknek, de itt van még további öt jellemző, ami még nem keltette fel a figyelmét.
POWER steamer 1 - A gőzborotva újragondolva POWER steamer 1 - A gőzborotva újragondolva
Kézi töltésű gőzborotva.

Az új és hatékony POWER steamer 1 új standardokat állít fel a megbízhatóságban és tartósságban, valamint kiváló tisztítóerővel rendelkezik. Bármilyen jellegű szennyeződés könnyen és hatékonyan eltávolítható. A kézi irányításnak köszönhetően a tisztítandó felület rugalmasan megválasztható.

Egyedülállóan tartós melegítő rendszer-  a melegítőelem a tartály aljába van beépítve, ami megvédi őt a hőtől, vízkövesedéstől és a tisztítás során használt kemikáliáktól.
Tudjon meg többet a Hyflex EDM rugalmasságáról Tudjon meg többet a Hyflex EDM rugalmasságáról
HyFlex Edm instrumenti čine petu generaciju instrumenata za obradu kanala. HyFlex EDM NiTi imaju potpuno nova svojstva zbog inovativnog načina proizvodnje uz upotrebu procesa električnog pražnjenja. Ovako se stvara jedinstvena površina na novim NiTi instrumentima i čini HyFlex EDM instrumente dugotrajnim i otpornijim na frakture.

Ova kompletno jedinstvena kombinacija fleksibilnosti i otpornosti na frakturu omogućava smanjenje potrebnih instrumenata za čišćenje i oblikovanje  tokom obrade kanala korena bez potrebe da se čine kompromisi kada je u pitanju očuvanje morfologije kanala korena. Kao i HyFlex CM instrumenti, HyFlex EDM instrumenti imaju već poznat efekat Kontrolisane Memorije (CM).
Esetbeszámoló: Enamelast fluorid tartalmú lakk Esetbeszámoló: Enamelast fluorid tartalmú lakk
A mindennapi stressz kiváltotta csikorgatás és szorítás miatt kialakuló fogkopások egyre gyakrabban fordulnak elő a populációban. Ebből kifolyólag a kopott, fájó/érzékeny fogak vagy a kifejezett fognyaki érzékenység gyakori panaszok a fogorvosi látogatások során.

Azonban nem minden esetben szükséges invazív beavatkozással kezelni a hiperérzékeny fogakat. Ez azokra az esetekre érvényes, ahol nem keletkeztek ékszerű defektusok vagy nem lép fel olyan mértékű foganyag-veszteség, ami igazolná a fog töméssel való ellátásának létjogosultságát.

Olyan esetekben, ahol  a minimál-invazív tömés nem célravezető, a fluorid tartalmú lakk megoldást jelenthet...
3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.