Hívjon minket:
+36-62 55 40 80
A TERMÉSZETTŐL INSPIRÁLVA - E-max és Style kerámia alkalmazásával

A TERMÉSZETTŐL INSPIRÁLVA - E-max és Style kerámia alkalmazásával

A TERMÉSZETTŐL INSPIRÁLVA - E-max és Style kerámia alkalmazásával
A TERMÉSZETTŐL INSPIRÁLVA - E-max és Style kerámia alkalmazásával
2022. 09. 16.
Dátum
2022.09.16.
Kurzus helyszíne
Budapest
Előadó
Bacslia Gusztáv
Kurzus ára
bruttó 52.000 Ft

amiből 15.000 Ft levásárolható Ivoclar anyagokban

Fedezze fel a tökéletes eredmény titkát a kétféleképpen és két különböző anyagból készített középső metszőfogon. A képzésen bemutatjuk az e.max press cut-back technikát és az Ivocolor színező rendszerével történő karakterizációt, valamint összehasonlítást végzünk a IPS Style fémkerámiával. Szeretnénk bemutatni, hogyan érhetünk el tökéletes eredményt és természetes kinézetű fogszerkezetet különböző anyagokkal, különböző vázakra leplezve anélkül, hogy a különbség érzékelhető lenne. Mindegyik anyag tökéletes a maga módján, és néhány trükkel és tanáccsal bármilyen kihívásnak megfelel.

A restauratív fogászat az idők során, zseniális fogtechnikusoknak hála, mindig jobb és jobb anyagokkal és korszerűbb technikákkal dolgozva rendkívül magas fokát érte el az autentikusságnak.
A természet tökéletes, mindent uraló tanítómester. Neki is vannak azonban törvényszerűségei, amelyekhez tartania kell magát . Ha a természetet akarjuk utánozni, először ezen törvényszerűségek alapjaira kell rájönnünk és amennyire lehet megértenünk és elsajátítatnunk őket. Ezen törekvéseinknél nem elégedhetünk meg a felszíni jegyekre való korlátozódással. Mint ahogy gyakran az életben is, az igazság és a tudás általában rejtve marad. A három fontos titok, amelyeknek nekünk fogtechnikusoknak tevékenykedésünk során a mélyére kell hatolnunk, és amelyek a helyreállítás sikerében is döntő szerepet játszanak a következő: a fogak formája, funkciója és színe. Mindhárom elem okozati összefüggésben áll egymással és ezért nem szemlélhetők külön külön. Ha mindhárom alkotóelem harmóniában van, ennek megléte lelki megelégedést vált ki belőlünk. Ekkor beszélünk esztétikai élményről.
A funkció teremti a szervet” vagy „A szükség teremti a formát”. Ezek a mondatok kifejezésre juttatják a funkcionális szükségszerűséget és felállítanak egy olyan logikát, miszerint egy fognak úgy kell kinéznie ahogy egy fog kinéz, pusztán azért mert úgy is működik mint egy fog.
A kurzuson azonban nem csak a forma, a funkció és a szín fogalma az, amire szeretném fölhívni a résztvevők figyelmét, a teljesen tudatosan alkalmazott sorrend is egy olyan elem, aminek én nagy jelentőséget tulajdonítok. Szerintem minden fogtechnikusnak, aki meg akarja tanulni a funkcionálisan esztétikus pótfogak készítését, pontosan ebben a sorrendben kell elsajátítania az itt említett fogalmakat és a hozzájuk kapcsolódó technikai előfeltételeket. 
A kurzuson két egymástól teljesen különböző anyag esztetikáját kisereljük meg összehozni egy egységbe .Az IPS Style fém kerámiát és az emax Ceram prés technikát kivételes esetben sem szoktàk egymás mellett használni,viszont a kurzus célja nem az ,hogy a mindennapi gyakorlatban használt technikákat, anyagpárosításokat használjunk hanem a természetes fog struktúrájának valósághű másolatát készítsük el. Egy dolog az elmélet, más dolog a gyakorlat. Bár mindig bebizonyosul, hogy egy szolid szakelméleti alapra felépíthető egy hasonlóan szolíd gyakorlati munkamódszer, nekem az a véleményem, hogy csak a gyakorlat tanít meg igazán arra, amit az elmélet megsejtet. Ezért, meggyőződésemet követve egy funkcionális és esztétikus frontfog restauráción keresztül szeretném bemutatni az elméletet és gyakorlatotBacslia Gusztáv

Bacslia Gusztáv 1966 - ban született Szabadkán. Tanulmányait Újvidéken fejezte, majd 1986 óta tevékenykedik mint fogtechnikus. Szakterülete a magas esztétikát megkövetelő kerámia pótlások előkészítése. 2016 óta az Ivoclar cég demonstrátora.


JELENTKEZNI A KÖVETKEZŐ ELÉRHETŐSÉGEKEN TUD:

Tel.: +36-62 55 40 80
E-mail:  info@dental-medical.hu
ONLINE JELENTKEZÉSI LAP

TÖLTSE KI AZ ŰRLAPOT


És a legrövidebb időn belül értesítjük a tanfolyam részleteiről.

Hasonló bejegyzések
A forrótól a hidegig - COLTENE A forrótól a hidegig - COLTENE
A résztvevők elméleti és gyakorlati képzés keretében alapvető és fontos ismereteket, illetve készségeket sajátítanak el a gyökércsatornák hatékony ellátásáról, az endodoncia modern diagnosztikai eljárásairól, a korszerű forgó NiTi műszerekről és módszerekről (HyFlex™ CM és EDM), ezenkívül a gyökércsatornák végső sikeres tömésének lehetőségeiről (GuttaFlow® 2), továbbá a HYGENIC kofferdammal és Fiesta kapcsokkal történő izolálásról.
Dental World 2022 Dental World 2022
Immár több, mint két évtizede találkoznak a fogászat meghatározó szereplői Budapesten, ahol tudást, tapasztalatot és élményeket szereznek. A világ közel 50 országából, kiemelten a V4 országokból érkező kongresszusi résztvevők és a nemzetközi szaktekintélyek 12 kongresszuson tudnak részt venni. A 300-nál is több fogászati gyártó jelenléte garantálja, hogy minden olyan újdonsággal első kézből lehet találkozni, amelyekkel a követekző években a rendelőkben találkozni fogunk. Az élő műtétek, a demok, a workshopok, a gyakorlati képzések pedig azonnal alkalmazható tudással teszik gazdagabbá a látogatókat. A közösségi programokon pedig nem csak Budapestet, de egymást is jobban megismerhetik a résztvevők.
Naptár
Események a közeljövőben
3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO Yamahachi
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.