Öt kritérium a tökéletes kemencéhez-avagy mire figyeljen a kemencénél

2382
Öt kritérium a tökéletes kemencéhez-avagy mire figyeljen a kemencénél
Tehát új kemencére van szüksége? Bizonytalan benne, hogy melyik típust válassza? Milyen szempontokat mérlegeljen új kemence vásárlásakor? A kiindulási állapot adott. A választék nagy. A döntéshozatal nehéz – ez azonban nem szükségszerű. Az alábbi öt szempont nagyban megkönnyíti a választást – ezen kívül időt, gondot és utánjárást takarít meg Önnek:
 

1. Kiégetési viselkedés és kiégetés minősége

 
Egy kemence esetén a legfontosabb szempont, hogy miként fogja befolyásolni a kerámia kiégetési viselkedését és a kiégetés minőségét. A kemencén belül a hőmérsékletnek egyenletes eloszlásúnak kell lennie. A kemence ezért rendelkezzen az égetőkemencék csúcstechnikás technológiájával és visszaverő padozattal, ami segíti a hő egyenletes eloszlását az egész égetőkamrán belül. Ezen kívül a különböző szinteken az automatikus hőfok-kalibrálás biztosítja az alacsony és magas hőmérsékleten fuzionáló kerámiák pontos kiégetését. Ezek a lehető legjobb kerámia-égetési eredmények ideális előfeltételei.
 
 

2. Infravörös – érzékelő a sikeres eredmények érdekében

 
Kollégáihoz hasonlóan Ön is tart attól, hogy a kiégetési eljárások során technológiai megbízhatóság hiánya miatt sérül a biztosítani kívánt konzisztens minőség? Ilyen esetben a beépített infravörös technikával rendelkező kemence megnyugtató megoldást kínált ebben a tekintetben. Növeli a technológiai megbízhatóságot és gyorsítja a kiégetési folyamatot, ennél fogva nagyobb hatásfokot biztosít. A hagyományos kemencékhez képest ez a fajta technológia jobb és gyorsabb kiégetési eredmények elérését teszi lehetővé. Legfőképpen azonban következetesen kiváló égetési eredményeket várhat el.
 
 

3. Kezelés – a lehető legkönnyebben

 
A jelenleg használt kemencéjének kezelése körülményes és nehéz? Akkor talán érdemes utánanézni egy könnyen kezelhető és intuitív módon működő kemencének. Javasoljuk, hogy olyan kemencét keressen, amely nagy méretű, mozgatható érintőképernyővel rendelkezik, hogy zökkenőmentesen tudja kezelni a kemencét.
 
 

4. Hasznos extrák – egyszerűsítse a munkafolyamatot

 
Olyan kemencét keres, ami meglepően megkönnyíti a munkáját? Ezek a piacon levő olyan kemencék, amelyek jelentős rugalmasságot és szabadságot kínálnak. Valószínűleg szívesen venne egy olyan kemencét, aminek van energiatakarékossági funkciója is. Egyes kemencék automatikusan átkapcsolnak készenléti üzemre és így akár 40 % energiát is megtakarítanak. Mindössze egy gombot kell megnyomni és máris jelentős lépést tett a villamos árammal való takarékoskodás, valamint más értékes erőforrások hatékony és felelős használata felé. Ráadásul egyszerre védi a környezetét és csökkenti áramszámláját.
 
A beépített kihangosítható telefonrendszer egy másik hasznos szolgáltatás. Ez lehetővé teszi, hogy megbeszélje a folyamatban levő esetet a fogorvosával anélkül, hogy fel kellene állni a munkaasztaltól. A keze szabad marad, így folyamatosan, az anyag kiszáradása nélkül végezheti a kerámia rétegzését.
 

5. Az árnyalat meghatározása – semmit ne bízzon a véletlenre
 
Valaha is okozott gondot az árnyalat meghatározása? Van olyan érzése néha, hogy az árnyalat hagyományos útmutatóval való meghatározása nem mindig 100 %-osan pontos? Van megoldás erre a problémára. Egyes kemencék segítséget nyújtanak az árnyalat kiválasztásának menetében. Hogy működik? Nagyon egyszerű: A fogorvosa egy okostelefonnal fényképet készít a kiválasztott árnyalatról és a természetes fogakról, és átküldi a laborba. Ez különösen akkor hasznos, ha a fogorvosi rendelő és a labor messze vannak egymástól és a beteg nem tud bemenni a laborba a fogárnyalat beállításához. A kemence szoftvere ezt követően meghatározza a végleges fogszínt, amelyet azután a kerámiában meg is valósít. A digitális árnyalat-elemző rendszer elvégzi a munkát és minimálisra csökkenti az újragyártás szükségességét.
 
 
Konklúzió: Az Ön számára a tökéletes kemence az, amely az összes igényt kielégíti.
 
Felmerülhet a kérdés: miként tudom finanszírozni a tökéletes kemencét? Nem kell aggódni efelől! Nem muszáj a legbonyolultabb típust kiválasztani. Kiváló kemencék kaphatók számos kategóriában. Határozza meg az Ön számára elengedhetetlen szolgáltatásokat, a megengedhető és kifizethető árat. Állapítsa meg, hogy ténylegesen mire van szüksége. A legfontosabb, hogy jó égetési eredményeket kapjon. Ezen kívül a józan ész vezérelje.
 
Kimaradt valami fontos? Véleménye szerint hogy néz ki a tökéletes kemence? Várjuk javaslatait és a témával kapcsolatosan egyéb megosztani kívánt információit.
 
Kíváncsi az Ivoclar Vivadent által 2015. október 22-én bevezetett újításokra? Regisztráljon most a „Termékhírek” adására és készüljön fel a kerámiapótlások gyártását szolgáló hat vadonatúj termék piacra lépésére.

Hasonló bejegyzések

Programat P310 G2 - Felhasználóbarát kályha

Programat P310 G2 - Felhasználóbarát kályha

A  kompakt dizájnnal rendelkező Programat P310 G2 csak a lényegre fókuszál, így a mindennapi laboratóriumi munkában elengedhetetlen segédeszköz. A kályha szoftverrendszere számos Ivoclar Vivadent programot tartalmaz, melyek alkalmazhatóak...

1618
MPF - Minden amire szüksége lehet, egy csomagban!

MPF - Minden amire szüksége lehet, egy csomagban!

Az MPF legújabb implantátumokon elhorgonyzott pótlásokra kifejlesztett csavarhúzóját úgy tervezték, hogy illeszkedjen a piacon elérhető legkedveltebb csavarfejekhez.  Az ergonómikus test alumíniumból készült, galvanizált és a formának...

979

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.