Hívjon minket:
+36-62 55 40 80
PEEK VS. PEKK

PEEK VS. PEKK

PEEK VS. PEKK
PEEK VS. PEKK
0 2130

PEEK, PEKK-ezek a kifejezések mind több helyen szerepelnek és ezért összekeverhetőek, viszont egy dolog mégis közös bennük: mindketten a poli-aril-éter-ketonokok közé tartoznak, röviden a PAEK-ek családjába.

 

PAEK egy magas minőségű termoplasztikus anyag, a széles hőmérséklettartománynak köszönhetően nagy szilárdságú, rigiditású és ellenáll a hidrolízisnek, extrém igények esetén is alkalmazható.
Amikor a termoplasztikus anyagokat feldolgozzák, csakis az alakjuk módosul, a kémiai tulajdonságaik nem változnak. Ez egy alapvető előny.
Az anyag nem mutat semmilyen porozitást vagy szabad monomereket.

 

A legismertebb családtag: PEEK
 

Az utóbbi éveben, a poli-éter-éter-keton (PEEK) egy szinonímája lett  az első osztályú magas minőségű polimereknek.  A PEEK anyagok széles körben elterjedtek és alkalmazottak mind az orvostudományban, mind egyéb szakterületeken.

A legújabb generáció: PEEK
 

Elméleti és gyakorlati tanulmányok is bizonyítják a poli-éter-ketonok (PEEK) előnyös tulajdonságait a fogászatban. A PEKK, a PEEK-kel ellentétben amorf és kristályos anyagszerkezetet is mutat. Ez a tulajdonság  különösen érdekessé teszi a PEKK-et. Az egyedi mechanikai, fizikai és kémiai jellemzőinek köszönhetően, a PEKK szélesebb körű felhasználási lehetőséggel bír a PEEK-kel összehasonlítva:

  • 80%-kal nagyobb nyomási szilárdság a PEEK-hez képest,
  • Szélesebb felhasználási terület a PEEK-től.

 

A PEKK a PEAK család csúcsán áll.
 

 

A PEKK kémiai szerkezete garantálja a legjobb mechanikai tulajdonságokat az összes PEAK anyag közül. A PEKK anyagnak 80%-kal nagyobb nyomási szilárdsága van a PEEK-hez képest.

A versenytársak közül a Pekkton® ivory-nak egy további ketonja van.

Ez a további keton jobb mechanikai tulajdonságokat eredményez.

 


Előnyök a felhasználó számára:

  • Jobban, könnyebben és gyorsabban polírozható.
     

Előnyök a fogorvos számára:

  • A felület előnyösebb, kompaktabb, ami a bakteriális telepek megjelenésének lehetőségét csökkenti.
  • Kisebb a lepattanás esélye.


Az alapmonomerek szerkezete különböző. A keton/éter arány eltérő mechanikai és fizikai tulajdonságokat eredményez.

A polimerek szerkezete eltérő és a f különböző eredményekhez vezet az szilárdság, rigiditás, olvadáspont és olvadás tekintetében.

 

Hasonló bejegyzések
Livento press®- a legújabb préskerámia generáció Livento press®- a legújabb préskerámia generáció
A homogén szerkezet és magas szilárdsági értékek meghatározó előnyei ennek az innovatív anyagnak. A Livento® press kidolgozásánál érezhetően magasak a szilárdsági értékek.
Részletek
2417
A polimerek legújabb generációja - Pekkton® ivory! A polimerek legújabb generációja - Pekkton® ivory!
Magas minőségű polimer végleges esztétikus implantátumos restaurátumok készítésére.
Részletek
3962
Megosztás
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.