Hívjon minket:
+36-06 1 796 03 94‬
PEEK VS. PEKK

PEEK VS. PEKK

PEEK VS. PEKK
PEEK VS. PEKK
0 1038

PEEK, PEKK-ezek a kifejezések mind több helyen szerepelnek és ezért összekeverhetőek, viszont egy dolog mégis közös bennük: mindketten a poli-aril-éter-ketonokok közé tartoznak, röviden a PAEK-ek családjába.

 

PAEK egy magas minőségű termoplasztikus anyag, a széles hőmérséklettartománynak köszönhetően nagy szilárdságú, rigiditású és ellenáll a hidrolízisnek, extrém igények esetén is alkalmazható.
Amikor a termoplasztikus anyagokat feldolgozzák, csakis az alakjuk módosul, a kémiai tulajdonságaik nem változnak. Ez egy alapvető előny.
Az anyag nem mutat semmilyen porozitást vagy szabad monomereket.

 

A legismertebb családtag: PEEK
 

Az utóbbi éveben, a poli-éter-éter-keton (PEEK) egy szinonímája lett  az első osztályú magas minőségű polimereknek.  A PEEK anyagok széles körben elterjedtek és alkalmazottak mind az orvostudományban, mind egyéb szakterületeken.

A legújabb generáció: PEEK
 

Elméleti és gyakorlati tanulmányok is bizonyítják a poli-éter-ketonok (PEEK) előnyös tulajdonságait a fogászatban. A PEKK, a PEEK-kel ellentétben amorf és kristályos anyagszerkezetet is mutat. Ez a tulajdonság  különösen érdekessé teszi a PEKK-et. Az egyedi mechanikai, fizikai és kémiai jellemzőinek köszönhetően, a PEKK szélesebb körű felhasználási lehetőséggel bír a PEEK-kel összehasonlítva:

  • 80%-kal nagyobb nyomási szilárdság a PEEK-hez képest,
  • Szélesebb felhasználási terület a PEEK-től.

 

A PEKK a PEAK család csúcsán áll.
 

 

A PEKK kémiai szerkezete garantálja a legjobb mechanikai tulajdonságokat az összes PEAK anyag közül. A PEKK anyagnak 80%-kal nagyobb nyomási szilárdsága van a PEEK-hez képest.

A versenytársak közül a Pekkton® ivory-nak egy további ketonja van.

Ez a további keton jobb mechanikai tulajdonságokat eredményez.

 


Előnyök a felhasználó számára:

  • Jobban, könnyebben és gyorsabban polírozható.
     

Előnyök a fogorvos számára:

  • A felület előnyösebb, kompaktabb, ami a bakteriális telepek megjelenésének lehetőségét csökkenti.
  • Kisebb a lepattanás esélye.


Az alapmonomerek szerkezete különböző. A keton/éter arány eltérő mechanikai és fizikai tulajdonságokat eredményez.

A polimerek szerkezete eltérő és a f különböző eredményekhez vezet az szilárdság, rigiditás, olvadáspont és olvadás tekintetében.

 

Hasonló bejegyzések
Livento press®- a legújabb préskerámia generáció Livento press®- a legújabb préskerámia generáció
A homogén szerkezet és magas szilárdsági értékek meghatározó előnyei ennek az innovatív anyagnak. A Livento® press kidolgozásánál érezhetően magasak a szilárdsági értékek.
Részletek
1622
A polimerek legújabb generációja - Pekkton® ivory! A polimerek legújabb generációja - Pekkton® ivory!
Magas minőségű polimer végleges esztétikus implantátumos restaurátumok készítésére.
Részletek
2484
Megosztás
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO Carl Martin Cato Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Hereaus Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach Kuraray
Manfredi
Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex Yamahachi 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO Carl Martin Cato Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Hereaus Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach Kuraray
Manfredi
Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex Yamahachi 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO Carl Martin Cato Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Hereaus Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach Kuraray
Manfredi
Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex Yamahachi
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.