Happy Smile - Langmár Zsolt

4211
Happy Smile - Langmár Zsolt

Jómagam számára is meglepő, de több mint 20 esztendő fogtechnikusi pályafutás van a hátam mögött. 1994-ben szereztem fogtechnikusi bizonyítványt, ezt követően 1996-ban Rajk Lajos András tanár úr kezei alatt ismerkedtem meg a kivehető fogszabályozók típusaival és felhasználási területeivel. Számos hazai továbbképzésen gyarapítottam szakmai ismereteimet. Kiváló szakemberek tapasztalatait igyekeztem elsajátítani. Megközelítőleg 20 ezer kivehető készülék készült el laboromban a mai napig. 2007-ben III. helyezést értem el a Földvári Imre szakmai versenyen, kivehető fogszabályozó készülékeimmel.


2012-ben hosszas előkészületek után, Magyarországon elsőként vezetettük be a digitális technológiát laborunkban az aligner típusú fogszabályozók gyártása területén. HappySmile néven gyártjuk láthatatlan fogszabályozó rendszerünket. A gyártáshoz elengedhetetlen volt a beszerzése egy asztali szkennernek (3Shape), hogy digitalizáljuk a gipszmodelleket. Szükség volt egy grafikus fogmozgató szoftverre (3Shape), hogy a fogak elmozdítását modellezni tudjuk és a pontos tervek elkészítéséhez indokolt elemzéseket el tudjuk végezni. A köztes minták reprodukálását pedig, egy 3D nyomtató végzi. Ez a kapcsolódási pont a Dental Medicallal, hiszen Ők forgalmazzák, manapság a piacon fellelhető egyik legjobb nyomtatót a 3Dsystems NextDent 5100-as nyomtatóját. Valamint jó pár mellékesnek tűnő eszköz, hogy kifogástalan termék kerüljön ki a laborból. Europában is csak néhány labor alkalmazta ezt a technológiát. Nehezítette a helyzetünket, hogy a gyártással, tervezéssel kapcsolatos információkat is hétpecsétes titokként kezelte az amerikai gyártó. Éjszakákat töltöttünk az internet előtt és kerestük a nyilvános leírásokat, kezelési terveket.

A legnagyobb szakmai támogatást Csiki Péter Doktor Úrtól, valamint Fábián Gábor Docens Úrtól kaptuk. Csiki Doktor Úr az aligner típusú fogszabályozók területén megszerzett széleskörű tapasztalatait osztotta meg velem önzetlenül , a Docens Úr pedig az egyetemi klinikán engedélyezte termékünk fejlesztését. Minden bizonnyal elnyertem szakmai hozzáállásommal és a munkáink minőségével a Docens Úr bizalmát, mert rendszeresen tarthatok előadást a fogszabályozó szakvizsga előtt álló hallgatók részére a technológia lehetőségeiről és a tervezés-gyártás folyamatáról.

A tapasztalataink bővülésével a technika is egyre szélesebb szegmensben alkalmazható a fogazati anomáliák területén. Nem csak a kismértékű,frontzónában lévő torlódások feloldására alkalmazható, hanem transzverzális tágítások és úgynevezett kompozit ékecskékkel kiegészítve, vertikális mozgatásokhoz is felhasználhatjuk. A rendszer előnye, hogy pontosan lemodellezzük előre, hogy melyik fogat mikor és mekkora mértékben szeretnénk elmozdítani. A video és kép formátumban elkészített tervet, az orvos szakmai, a páciens esztétikai szemszögből elemezheti.

Az implantológusokkal együttműködve a rendszerrel helyet teremthetünk, a korábbi fogvesztés miatt beszűkült helyre tervezet, beültetett fogpótlásnak. Amikor elegendő tér keletkezett, egy pilot sablont tervezünk és nyomtatunk, hogy a kezelőorvos még nagyobb biztonsággal helyezhesse be az implantátumot. Megtisztelő felkéréseknek eleget téve mutathattam be rendszerünket a legnagyobb fogászati kongresszusokon, pl Upgrade, Digital Dental Day, Dental World,Cad-Cam kongresszus.

Termékünk értékesítése két fő akadályba ütközött. A fogorvosok jelentős hányadának nem volt tapasztalata a rendszerrel és a páciensek sem ismerték a láthatatlan,sínes fogszabályozót. Ezen a két fronton kellett tehát erőfeszítéseket tennünk. Két esztendőt arra áldoztunk, hogy végiglátogattuk az érdeklődő orvosok nagy részét az ország minden csücskében. 2015 elején nemzetközi konferenciát szerveztünk, több ,mint 70 fogorvos volt jelen a rendezvényen. Azóta is minden évben rendezünk 2 konferenciát az aligner típusú fogszabályozás és a digitális fogszabályozás témakörökben. Megrendlőink köre folyamatosan bővül, ma már több,mint 150 Magyarországi és kb 50 határon túli rendelőben érhetőek el laborunk termékei.

Párhuzamosan a fogorvosok tájékoztatásával, elkezdtük a termékünk megismertetését a páciensek, tehát a végfelhasználók körében is. A kétfrontos kommunikáció két külön csatornát tesz szükségessé. Az egyik ezek közül a partnerkommunikáció (B2B), ahol az érdeklődő orvosokat próbáljuk megszólítani. A másik a vevői kommunikáció(B2C), ahol a termék célcsoportjának megtalálása, érdeklődésének felkeltése a cél.

Megvizsgáltuk, hogy ki a potenciális célcsoport, majd azt kutattuk, ügynökségek bevonásával, hogy ők hol érhetők el. Nehézséget okozott a büdzsé viszonylagos szűkössége, hiszen tudjuk, hogy egy mainstream médiával megtámogatott termék bevezetési kampány százmilliós nagyságrend, ez az összeg nem állt rendelkezésre. A célcsoport („A” státuszú 18-40 év közötti fiatal nagyvárosi nők) jellemzően használt közösségi média felülete az Instagram és a Facebook, így értelemszerűen mi is ezeket a csatornákat választottuk a megszólításukra. Próbáltunk pozitív üzenetekkel, az egészséges mosoly fontosságának hangsúlyozásával kommunikálni.

Bevontunk egy, ezekben a körökben népszerű előadóművészt (Péterfy Bori,Zséda), aki a márka használójaként szintén erősítette a bizalmat a termék iránt. Mára a miénk Magyarország legnagyobb fogszabályozás köré szerveződött közössége, több mint tízezer követővel és napi több kapcsolatfelvétellel. Nagyon büszkék vagyunk az elért eredményre, különösen azért, mivel ennek segítségével sikerült összefésülnünk a B2B és a B2C kommunikációnkat.
 

Egy éve, Budapesten egy rendelőt üzemeltetünk,ahol a digitális fogszabályozó technikák minden szegmense megtalálható. Tudásközpontnak nevezzük, mert az aktuálisan legmodernebb technológiákat alkalmazzuk. Például 3Shape Trios intraorális szkenner, mosolytervező szoftver, Treatment szimulátor ami még ott a székben, felvázolja a páciens részére, hogy milyen eredményre számíthat a fogszabályozás után. A rögzített fogszabályozó készülékek felragasztásához, brekett transzfer síneket használnak orvosaink.

Ebben az estben virtuálisan helyezzük el a breketteket a modellekre ,a program egyből vizualizálja, hogy az a brekett pozíció, milyen mozgatásokat fog eredményezni. Digitálisan tervezzük a hyrax készülékeket, amelyek a csavar kivételével fém 3D nyomtatással készülnek. Dolgozunk egy virtuálisan tervezett MARPE készülék és a hozzá tartozó a mini implant csavarok pozícióját meghatározó sablon fejlesztésén. A rendelőben egyrészt két kíváló, a digitális fogszabályozás területén igen tapasztalt szakember Dr Balogh Dorottya és Dr Keresztúri Márk kezeli a nekünk bizalmat szavazó pácienseket, valamint az digitális fogászati és fogtechnikai megoldások felöl érdeklődő fogorvosoknak mutatják be a technológiát. Van még egy különlegessége a rendelőnek,Máté Zoltán, Ő Magyarországon az egyik legnevesebb paxis menedzsment tanácsadó, javaslatai alpján végezzük a páciensek felvilágosítáását.

Megnéztük, hogy mire van jellemzően szüksége egy praxisnak és hol van az a pont, ahol mi tudunk ebben segíteni. Azt tapasztaltuk, hogy akár egy egyszékes kis rendelőről, akár egy nagyobb praxisról beszélünk, szinte mindenhol gondot jelent a páciensek bevonzása a klinikára. Nagyon nehéz megtalálni a rendelői kommunikációban azokat a hívószavakat amikkel meg tudjuk nyerni a pácienseket. A másik felmerülő probléma a praxisok saját kommunikációja. Ma már mindenki tudja, hogy marketing nélkül nem működhet semmilyen vállalkozás, különösen igaz ez egy olyan piacra, ami közelít a telítettség szintjéhez. Azt tapasztaljuk, ezzel partnereink is tisztában vannak, mégis ritkán találkozunk olyan rendelővel, ahol ez jól működik. Megpróbálunk ebben is segíteni, hiszen a mi érdekünk is,hogy az adott rendelőben minél több páciens forduljon meg. A közösségi médiában látjuk a lehetőséget erre. Természetesen ez egy hosszabb folyamat, mire az eredményesség mérhetővé válik, de úgy látjuk szeretik a klinikák ezt a megoldást és számos lehetőség van még ebben a fajta együttműködésben.

Langmár Zsolt
Ügyvezető, Pro-Dent 2000 Bt.
+36 70 311 3041
www.happysmile.hu
8000 Székesfehérvár, Fiskális út 78.

Hasonló bejegyzések

E9 - Gyakorlatias, megbízható és valós idejű adatokat közvetít

E9 - Gyakorlatias, megbízható és valós idejű adatokat közvetít

Az  E9 Next ötvözi a pompás dizájnt egy új nyomonkövethetőségi elvvel. Három Print Sets-szel (nyomtatási funkcióval) bármikor bővíthető : beépített termálpapír, beépített és külső öntapadós címkenyomtató. Az SD kártya, az Ethernet kimenet és...

385
VistaScan Nano Easy – megbízható diagnosztika egy kompakt egységben

VistaScan Nano Easy – megbízható diagnosztika egy kompakt egységben

A VistaScan Nano Easy-vel egy modern film -szkenner áll rendelkezésére kiváló minőséggel. A kis helyfoglalásának köszönhetően könnyen elhelyezhető egy rendelőben- így röntgent is készíthet és szkennelhet a fogászati kezelőszék mellett.

2169
Miradent - professzionális fogszuvasodás megelőzés

Miradent - professzionális fogszuvasodás megelőzés

Mira-Clin® hap -polírpaszta hydroxiapatittal: Professzionális tisztításhoz és polírozáshoz; Segítséget nyújt a fognyaki érzékenység kezelésében; Gyengéden távolítja el az elszíneződéseket és lepedéket, ezzel párhuzamosan védőréteget...

2441

Hozzászólások

Vass Zsolt, 2021. 03. 28. 09:22

Nagyon szuper ez a készülék szívesen megismerném

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.