Hívjon minket:
+36-06 1 796 03 94‬
Kisvárosi fogászat, nagyvárosi szinten - Kalmár fogtechnika

Kisvárosi fogászat, nagyvárosi szinten - Kalmár fogtechnika

Kisvárosi fogászat, nagyvárosi szinten - Kalmár fogtechnika
Kisvárosi fogászat, nagyvárosi szinten - Kalmár fogtechnika
0 4187

16 éve működő, folyamatossan fejlődő fogtechnika, fiatalos lendülettel.

 


DM: Hogyan kezdődött a pályája? Milyen indíttatásból választotta ezt a szakmát?

Kalmár Ottó: Az élethez szerencse is kell. Nagy igazság. Így 25 év után visszagondolva, úgy érzem, sikerült megtalálnom azt a szakmát, amely egyben a hobbim is. Ez kevés embernek adatik meg. A gimnáziumi tanulmányaim után teljesen más irányban tanultam tovább, ami már fél év után kiderült, hogy tévedés volt. Egy ismerősömet látogattam meg egy alkalommal a munkahelyén, egy kecskeméti fogtechnikán, és azonnal otthon éreztem magam. Lenyűgözött az ott folyó „alkotó munka”. Azonnali iskolaváltást követően elkezdtem fogtechnikus tanulmányaimat, melyet 1992-ben fejeztem be.

DM: Visszatért Bajára. Miért?

Kalmár Ottó: Visszahúzott a szívem a szülővárosomba. Egy helyi fogtechnikán helyezkedtem el. Az ott töltött évek alatt fokról-fokra léptem feljebb a ranglétrán. A szakma minden területén igyekeztem képezni magam. Ennek, és terhelhetőségemnek köszönhetően néhány éven belül laborvezetői pozícióba kerültem.

DM: A „Kalmár Fogtechnika” álom mikor vált valóra?

Kalmár Ottó: Saját vállalkozásunkat feleségemmel együtt – aki szintén fogtechnikus 2002-ben indítottuk el. A kezdeti 4 fős csapat az évek folyamán 11 főre növekedett. Ebből 3 fő tanulói státuszban van, mert fontosnak tartom a folyamatos szakmai utánpótlás képzését. Minden kollégám a saját területén több éves gyakorlattal rendelkezik. Munkáink itthoni és németországi piacokra is készülnek.

DM: Mi a vállalkozás fő profilja?

Kalmár Ottó: A laborunk 16 éve működik. Ez idő alatt mind technológiában, mind a szakma egyéb területein igyekeztünk megfelelni a kor elvárásainak. Gépparkunkat folyamatosan fejlesztjük, hogy mindig naprakészek legyünk. A XXI. században a fogászat a szépészeti ipar egyik ágává fejlődött. Bár laborunkban minden típusú fogpótlást el tudunk készíteni, fő profilunknak mégis ezt az irányt határoztuk meg. Az esztétika a mindennapi életünk része, hiszen szépséget teremt egy mosoly által. A ma létező technikáknak, anyagoknak és változatos eljárásoknak köszönhetően munkánk eredményeként szinte tökéletesen természetes hatást érhetünk el. Egyre több páciens keresi fel laborunkat ilyen jellegű igényeivel. A fogpótlások elkészítése közben a páciensek és a fogorvosok egyedi igényeit maximálisan próbáljuk kiszolgálni. Szakmai tanácsadással, egyedi fogszín választással, digitális fotózással, tervezéssel.


DM: Mi a véleménye a fogászatban lezajló „digitális forradalomról”?

Kalmár Ottó: A változások folyamatosak egész életünkben, ez a fogászatra is örök érvényű. Évekkel ezelőtt lehetett már tudni, hogy a viaszkéseket az egérpadok váltják fel. A digitális forradalom a munkánkat sokkal kiszámíthatóbbá, pontosabbá, és problémamentesebbé teszi. Az itt felsorolt tulaj- donságok azt hiszem mind pozitívak, akkor miért vonakodnánk a használatától? Véleményem szerint sokan tartanak a munkahelyek elvesztésétől, de ha a szakmai gárda egy új lehetőségként éli meg ezt a fejlődést, nincs mitől tartani. A szoftverek csak úgy képesek jó teljesítményre, ha az őket kezelő szakember komoly szakmai tudással van felvértezve.

DM: Ön együtt működik-e valamelyik gyártóval, és ha igen, melyikkel?

Kalmár Ottó: Több éve állunk sikeres szakmai kapcsolatban a kiskunhalasi székhelyű Mosoly-Fréz Centrummal. Régiónk egyik legnagyobb frézközpontja. Az általuk készített cirkon- és fémvázak tökéletes alapot adnak a mi munkáinkhoz. Folyamatos softver frissítésekkel támogatják az általuk kihelyezett scannerek munkáját.

DM: Mennyire tartja fontosnak a továbbképzéseken való részvételt?

Kalmár Ottó: A folyamatos továbbképzés nélkül lehetetlen fenntartani az állandóan változó világban egy megfelelő színvonalat. Ma már szerencsére rengeteg olyan nagyszerű szakember adja át a tudását, akiktől inspirációt kaphatunk a napi munkánkhoz. Igyekszem én is ezt az utat járni, és mindig nagy élmény, ha egy új elemmel bővíthetem magam és kollégáim tudását. Számomra a kozmetikai fogászat terén példakép – a teljesség igénye nélkül - Dr Bodrogi Attila, Makó János, Váradi András DTG, Böröczky Attila, a külföldiek közül Oliver Brix, Denis Rizzo, Park Chul Han, Simone Maffei, Florin Stroboran, akiknek a kurzusain volt szerencsém személyesen is részt venni.

DM: Jövőbeni tervek, ambíciók?

Kalmár Ottó: A labor fegyelmezett szervezettségét fenn tartani. Partnereinket, megrendelőinket igényes, általuk magas színvonalúnak tartott munkával kiszolgálni. Az implantátumos munkák terén a nem cementtel rögzülő fogpótlások promotálása, és ezen szakterületen belüli fejlődése. Az ambíciókról pedig…. Enrico Steger szavait ídézve: „A szenvedélyes művész soha nem tartja egyetlen művét sem tökéletesnek, de minden munkájával újra és újra a tökéletességre törekszik.”
 

 

Hasonló bejegyzések
TORNADO X új turbina a Bien Air Dental-tól TORNADO X új turbina a Bien Air Dental-tól
60 éves tapasztalat és elhivatottság a titka a Bien-Air, mely ma kivételesen megbízható termékeket kínál. Fedezze fel az új TORNADO X turbina kidolgozott részleteit. 60 éves tapasztalatával kimagasló minőségű termékeket kínál és garantálja azok minőségét
Részletek
1458
Fresh Dental Fresh Dental
Köszönjük, hogy időt szakít cégünk és tevékenységünk megismerésére.
Részletek
1633
Megosztás
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO Yamahachi
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.