Egy egyszerű Cervico eset - hétköznapi fogászat

1039
Egy egyszerű Cervico eset - hétköznapi fogászat

Kiértékelési szakasz


A  fogatlan gerincet a Cervico Guide cilindrikus sapkája segítségével mérjük fel, hogy biztosítsuk a megfelelő mesio-distalis dimenziókat az implantátum behelyezéséhez.

Tipp: a cilindrikus sapkára gravírozott szám jelenti annak átmérőjét mm-ben kifejezve (pl. #9 - 9 mm ). Ez az információ segít az implantátum-platform méretének kiválasztásában, mely biztonsággal behelyezhető az adott fogatlan gerincbe, megtartva a 1.5 mm-es távolságot az implantátum platformja és a szomszédos fogak között (biztonságos zóna elve).

Műtét


A cilindrikus sapka segítségével, mely illeszkedik a fogatlan térbe és finoman érintkezik a szomszédos fogakkal (#9) elkezdhetjük az implantátum - osteotomiát a protetikai tér közepén.

Igazítsa a cilindrikus sapka középső, begravírozott vonalát a szomszédos fogak okkluzális vonalához.

Tipp: végezze el ezt a lépést lebenyemelés nélkül 2 mm vagy annál kisebb átmérőjű fúróval

Emeljen lebenyt vagy folytassa anélkül, az osteotomiás nyílásba helyezze bele a Cervico guide sebészi pinjét és határozza meg a megfelelő dőlésszöget.

Helyezze rá a sebészi pinre a Cervico Guide anatómikus sapkát, hogy meghatározhassa a Cervico guide gyógyulócsavar végleges méretét és alakját, melyhez figyelembe kell venni a fogatlan gerinc méretét és alakját illetve az osteotomia pozícióját és dőlésszögét.

Tipp: Ebben a fázisban 3  különböző féle méretű anatómiai sapkát használhat, melyek a három fogtípushoz igazodnak a helyreállítandó fog ideális méretének kiválasztása érdekében ( ehhez a felső moláris esethez az m2-es kis méretű (m2s) anatómiai sapkát találtuk a legmegfelelőbbnek). Az az ideális méretű anatómikus sapka, melyet a majdani pótlás cervikális határa szegélyez, ám erre a szomszédos fogak  vagy a diagnosztikus wax-up is kihatással lehet.

Az osteotomia befejezése után helyezze be az implantátumot ügyelve arra, hogy az implantátum fejkapcsolati lapos oldala bukkális irányultságú legyen. Ezután folytassa az m2S gyógyulócsavar implantátumba tekerésével.

Tipp: Az implantátum behelyezés folyamán az implantátum - fejkapcsolat ideális orientációját úgy érheti el, hogy az implantátum-hordozó eszköz egyik jelölését (mely az alkalmazott sebészi szett része ) a  bukkális oldal közepe felé irányítja.

Csavarja a Cervico gyógyulócsavart az implantátumba és varrja össze a lebenyt.

Tipp: Ez a módszer az egy lépésben gyógyuló esetekben  alkalmazható. Mikromozgások nélküli stabil összeköttetést biztosít a gyógyulócsavar és az implantátum között, emellett lehetővé teszi a páciens számára a megfelelő szájhigiéniát a gyógyulás ideje alatt is - a gyógyulócsavar kilazulásának kockázata nélkül.

Zárja le a csavar furatát steril teflon szalaggal vagy kompozittal.

Tipp: A teflon szalagot antibakteriális anyagot tartalmazó folyadékba márthatja, mint pl. a blueM gel.

   

  

 

4 hónappal a műtét után


4 hónappal később a Cervico gyógyulási csavar eltávolítása után a lágyszövet alakja, mennyisége és minősége ideálisnak mutatkozik a helyreállító fázis megkezdéséhez.

Tipp:  A gyógyulási idő az implantátum felszínétől, a csont minőségétől és a páciens gyógyulási képességétől is függ.

 

Lenyomatvételi fázis


Helyettesítse a Cervico gyógyulási csavart egy annak megfelelő Cervico lenyomatvételi fejjel.

Tipp: (opcionális) fecskendezzünk kis mennyiségű kompozit anyagot a lenyomatvételi fej köré a szabad gingivaszélt meghaladóan az 1FPT (14.old) lenyomatvételi technikának megfelelően.

Készítsünk munkamodellt. A lenyomatvételi fej individualizálása stabil illeszkedést tesz lehetővé a lenyomatban.

Tipp:  Amennyiben  az 1FPT lenyomatvételi technikát alkalmazza, a kompozit gumó megfelelő illeszkedése biztosítja a lenyomatvételi fej megfelelő 3 dimenziós behelyezését a lenyomatba.

Az elkészített munkamodell pontosan lemintázza a lágyszöveti profilt.

  

 

A végleges pótlás készítése


A cirkónium mag elkészült és végleges ragasztással rákerült a titánbázisra. A végleges pótlás Li-diszilikátból készült.

 

A végleges pótlás próbája


A Ti-bázisú/cirkon maggal rendelkező rendszer az implantátumra került. A Li-diszilikát koronát a Ti-bázisú/cirkon rendszerre helyeztük. Az elemek pontos illeszkedését és esztétikáját ellenőriztük.

Csavaros cementezett pótlást készítettünk.

Tipp: Győződjön meg róla, hogy a kerámiának nem kell-e mélyen a lágyszövetbe terjednie, ebben az esetben a “mély zónában” titánium vagy cikrónium felületnek kell lennie.

 

 

A végleges pótlás átadása


 

2 év eltetével a kemény és a lágyszövet stabilnak mutatkozott


 

TÖLTSE KI AZ ŰRLAPOT


Amennyiben érdekli a Cervico Premium szett használati utasítása, az űrlap kitöltésével letöltheti a PDF dokumentumot.

  Brosúra letöltése:

Hasonló bejegyzések

Miért pont a VPI CERVICO? Az emergencia profil tökéletesítése

Miért pont a VPI CERVICO? Az emergencia profil tökéletesítése

Csalódott, mert a megfelelő pótlás dizájnjának kialakításában korlátai vannak? Aggódik az esetei hosszú távú biológiai reakciói miatt? Készen áll a változásokra? Az emergencia és cervikális profil megfelelő kialakítása lehetővé teszi a plakk zóna...

2033
Cervico Guide - a megfelelő cervico gyógyulási csavar könnyű intra-orális meghatározására

Cervico Guide - a megfelelő cervico gyógyulási csavar könnyű intra-orális meghatározására

A Cervico Guide  egy újrahasznosítható, autoklávozható, többször használatos eszköz, mellyel a megfelelő méretű és formájú cervico gyógyulócsavar intraorális kiválasztása gyorsan és könnyen kivitelezhető. Az eszköz alkalmas...

1157
Esettanulmány-  A VPI rendszer Cervico használata a rendszer összes lehetőségének előnyeit kihasználva

Esettanulmány- A VPI rendszer Cervico használata a rendszer összes lehetőségének előnyeit kihasználva

VPI Cervico-t az elmúlt négy évben folyamatosan klinikailag tesztelték és fejlesztették, bizonyítva annak biztonságos használatát, pontosságát és hatékonyságát. Kövesse az előírt klinikai használati protokollokat az optimális eredmények elérése...

962

Hozzászólások

Írjon megjegyzést
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.