Hívjon minket:
+36-62 55 40 80
Egy egyszerű Cervico eset - hétköznapi fogászat

Egy egyszerű Cervico eset - hétköznapi fogászat

Egy egyszerű Cervico eset - hétköznapi fogászat
Egy egyszerű Cervico eset - hétköznapi fogászat
0 661

Kiértékelési szakasz


A  fogatlan gerincet a Cervico Guide cilindrikus sapkája segítségével mérjük fel, hogy biztosítsuk a megfelelő mesio-distalis dimenziókat az implantátum behelyezéséhez.

Tipp: a cilindrikus sapkára gravírozott szám jelenti annak átmérőjét mm-ben kifejezve (pl. #9 - 9 mm ). Ez az információ segít az implantátum-platform méretének kiválasztásában, mely biztonsággal behelyezhető az adott fogatlan gerincbe, megtartva a 1.5 mm-es távolságot az implantátum platformja és a szomszédos fogak között (biztonságos zóna elve).

Műtét


A cilindrikus sapka segítségével, mely illeszkedik a fogatlan térbe és finoman érintkezik a szomszédos fogakkal (#9) elkezdhetjük az implantátum - osteotomiát a protetikai tér közepén.

Igazítsa a cilindrikus sapka középső, begravírozott vonalát a szomszédos fogak okkluzális vonalához.

Tipp: végezze el ezt a lépést lebenyemelés nélkül 2 mm vagy annál kisebb átmérőjű fúróval

Emeljen lebenyt vagy folytassa anélkül, az osteotomiás nyílásba helyezze bele a Cervico guide sebészi pinjét és határozza meg a megfelelő dőlésszöget.

Helyezze rá a sebészi pinre a Cervico Guide anatómikus sapkát, hogy meghatározhassa a Cervico guide gyógyulócsavar végleges méretét és alakját, melyhez figyelembe kell venni a fogatlan gerinc méretét és alakját illetve az osteotomia pozícióját és dőlésszögét.

Tipp: Ebben a fázisban 3  különböző féle méretű anatómiai sapkát használhat, melyek a három fogtípushoz igazodnak a helyreállítandó fog ideális méretének kiválasztása érdekében ( ehhez a felső moláris esethez az m2-es kis méretű (m2s) anatómiai sapkát találtuk a legmegfelelőbbnek). Az az ideális méretű anatómikus sapka, melyet a majdani pótlás cervikális határa szegélyez, ám erre a szomszédos fogak  vagy a diagnosztikus wax-up is kihatással lehet.

Az osteotomia befejezése után helyezze be az implantátumot ügyelve arra, hogy az implantátum fejkapcsolati lapos oldala bukkális irányultságú legyen. Ezután folytassa az m2S gyógyulócsavar implantátumba tekerésével.

Tipp: Az implantátum behelyezés folyamán az implantátum - fejkapcsolat ideális orientációját úgy érheti el, hogy az implantátum-hordozó eszköz egyik jelölését (mely az alkalmazott sebészi szett része ) a  bukkális oldal közepe felé irányítja.

Csavarja a Cervico gyógyulócsavart az implantátumba és varrja össze a lebenyt.

Tipp: Ez a módszer az egy lépésben gyógyuló esetekben  alkalmazható. Mikromozgások nélküli stabil összeköttetést biztosít a gyógyulócsavar és az implantátum között, emellett lehetővé teszi a páciens számára a megfelelő szájhigiéniát a gyógyulás ideje alatt is - a gyógyulócsavar kilazulásának kockázata nélkül.

Zárja le a csavar furatát steril teflon szalaggal vagy kompozittal.

Tipp: A teflon szalagot antibakteriális anyagot tartalmazó folyadékba márthatja, mint pl. a blueM gel.

   

  

 

4 hónappal a műtét után


4 hónappal később a Cervico gyógyulási csavar eltávolítása után a lágyszövet alakja, mennyisége és minősége ideálisnak mutatkozik a helyreállító fázis megkezdéséhez.

Tipp:  A gyógyulási idő az implantátum felszínétől, a csont minőségétől és a páciens gyógyulási képességétől is függ.

 

Lenyomatvételi fázis


Helyettesítse a Cervico gyógyulási csavart egy annak megfelelő Cervico lenyomatvételi fejjel.

Tipp: (opcionális) fecskendezzünk kis mennyiségű kompozit anyagot a lenyomatvételi fej köré a szabad gingivaszélt meghaladóan az 1FPT (14.old) lenyomatvételi technikának megfelelően.

Készítsünk munkamodellt. A lenyomatvételi fej individualizálása stabil illeszkedést tesz lehetővé a lenyomatban.

Tipp:  Amennyiben  az 1FPT lenyomatvételi technikát alkalmazza, a kompozit gumó megfelelő illeszkedése biztosítja a lenyomatvételi fej megfelelő 3 dimenziós behelyezését a lenyomatba.

Az elkészített munkamodell pontosan lemintázza a lágyszöveti profilt.

  

 

A végleges pótlás készítése


A cirkónium mag elkészült és végleges ragasztással rákerült a titánbázisra. A végleges pótlás Li-diszilikátból készült.

 

A végleges pótlás próbája


A Ti-bázisú/cirkon maggal rendelkező rendszer az implantátumra került. A Li-diszilikát koronát a Ti-bázisú/cirkon rendszerre helyeztük. Az elemek pontos illeszkedését és esztétikáját ellenőriztük.

Csavaros cementezett pótlást készítettünk.

Tipp: Győződjön meg róla, hogy a kerámiának nem kell-e mélyen a lágyszövetbe terjednie, ebben az esetben a “mély zónában” titánium vagy cikrónium felületnek kell lennie.

 

 

A végleges pótlás átadása


 

2 év eltetével a kemény és a lágyszövet stabilnak mutatkozott


 

TÖLTSE KI AZ ŰRLAPOT


Amennyiben érdekli a Cervico Premium szett használati utasítása, az űrlap kitöltésével letöltheti a PDF dokumentumot.

  Brosúra letöltése:

Hasonló bejegyzések
Cervico Guide - a megfelelő cervico gyógyulási csavar könnyű intra-orális meghatározására Cervico Guide - a megfelelő cervico gyógyulási csavar könnyű intra-orális meghatározására
A Cervico Guide  egy újrahasznosítható, autoklávozható, többször használatos eszköz, mellyel a megfelelő méretű és formájú cervico gyógyulócsavar intraorális kiválasztása gyorsan és könnyen kivitelezhető. Az eszköz alkalmas továbbá: az implantátumok/pótlások cervikális profiljának meghatározására, az implantátum- osteotomia  jelölésére  vagy  megkezdésére, a rendelkezésre álló mesio-distalis tér felmérésére, és ebből kifolyólag a megfelelő implant platform kiválasztására, a rendelkezésre álló  inter-occlusalis tér meghatározására.
Esettanulmány-  A VPI rendszer Cervico használata a rendszer összes lehetőségének előnyeit kihasználva Esettanulmány- A VPI rendszer Cervico használata a rendszer összes lehetőségének előnyeit kihasználva
VPI Cervico-t az elmúlt négy évben folyamatosan klinikailag tesztelték és fejlesztették, bizonyítva annak biztonságos használatát, pontosságát és hatékonyságát. Kövesse az előírt klinikai használati protokollokat az optimális eredmények elérése érdekében. Ezeket a protokollok  alaposan dokumentált tesztek eredményei, melyek hatékonyan működnek. Elképesztő a gyorsaság, amivel a kezelőorvos képes az ideális gyógyulócsavar intraorális kialakítására  és sokkal egyszerűbbnek tűnik a kimagasló eredmények elérése a végleges pótlás esztétikájában.
Megosztás
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.